Acun Ilıcalı kimdir?

Acun Medya Grubunun patronu Acun Ilıcalı, aynı zamanda Exxen platformunun kurucusu, TV8 televizyon kanalının ve Hull City AFC futbol takımının da sahibidir. 3 kez evlenen Ilıcalı şu an bekar ve 4 kız çocuğu babasıdır. İşte Ilıcalı'nın hayatı ve kariyeri...
Hande Akyol
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 14:22
Acun Ilıcalı kimdir?

29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne’de doğan Ilıcalı, aslen Erzurum’un Aziziye ilçesinin nüfusuna kayıtlıdır.

Annesinin adı İlknur Ilıcalı, babasının adı ise Ergün Ilıcalı'dır. Annesi kooperatifler il müdürlüğü, babası da müteahhitlik görevlerinde bulunmuştur.

Ağabeyinin okula gitmesine imrenen Ilıcalı, 5 yaşında öğrenim hayatına başlamıştır. İlkokul ve ortaokulu Edirne İstiklal İlkokulu'nda tamamlayan Ilıcalı, daha sonra da Kadıköy Anadolu Lisesi'ni kazanmıştır. Okumak için anneannesinin yanına İstanbul'a gitmiş ve ailesinden uzak olduğu için derslerinden kopmuştur. Ancak daha sonra annesinin tayini İzmit'e çıkmış ve ailesi İstanbul'a taşınmıştır.

Lise döneminde derslerinin pek iyi olmadığı bilinen Ilıcalı, İstanbul Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanmış ancak üniversite hayatı 7 yıl sürmüş ve okulu bitirememiştir.

3 kez evlendi

İlk evliliğini 19 yaşında, Seda Başbuğ ile gerçekleştiren Acun Ilıcalı’nın o evliliğinden Banu adında bir kız çocuğu olmuştur. Evlendiklerinde, eşi ve kendisi öğrenci olduğu için onlara babası bakmıştır. Babasının verdiği apartman aidatlarını harcadığını, evine haciz geldiğini ve televizyonunun götürüldüğünü söylemiştir.

Anne ve babasını trafik kazasında kaybetti

Annesi ve babası, kızı Banu’yu da alıp Bodrum'a doğru yola çıktıklarında, Balıkesir civarında Ergün Ilıcalı yönetimindeki araç, karşıdan 180 km hızla gelen bir araçla kafa kafaya çarpışmıştır. Kaza anında Ergün Ilıcalı ve İlknur Ilıcalı hayatını kaybetmiş, Banu Ilıcalı’nın vücudunda ise 18 ayrı yerde kırık oluşmuştur.

Acun Ilıcalı, anne ve babasını kaybettikten sonra travma geçirmiş ve eşinden boşanmıştır.

Ilıcalı 1994 yılında Bağdat caddesinde ağır bir motosiklet kazası geçirmiş, kazada kendisinin sol kolu kırılmış, arkasında oturan arkadaşı ise hayatını kaybetmiştir.

İş hayatına kot dükkanı açarak başladı

Ilıcalı, anne ve babasından kalan mirası iki yılda tüketmiştir. Daha sonra 1995 yılında Bağdat caddesinde bir kot dükkanı açmış fakat onu da kısa sürede batırmıştır.

1996 yılında üniversiteden Esat Yontunç adında bir arkadaşıyla birlikte kaldığı sıralarda, çocukluk arkadaşı Göktuğ Sevinçli'nin Show Tv'nin spor servisinde çalıştığını öğrenince onu arayarak, "Biz de Esat ile beraber gelelim" demiş ve Göktuğ Sevinçli'den de "Gelin burası çok güzel" cevabını alarak, İrfan Şahin'i ziyaret etmiştir.

İrfan Şahin, onları o dönem spor müdürü olan İlker Yasin ile tanıştırmıştır ve Acun Ilıcalı ile arkadaşının futboldan çok iyi anladığı muhabbet ederken anlaşılmıştır.

İlker Yasin, Acun Ilıcalı ve arkadaşının Show Tv'de çalışmasını istemiş ve böylece Acun Ilıcalı stajyer kadrosunda işe başlamıştır. Ilıcalı, Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen Beşiktaş muhabirliği yapmıştır.

Televizyonculuğa muhabirlikle başladı

Televizyonculuğa Show Tv'de Beşiktaş muhabirliği ile başlayan Ilıcalı, 2002 yılında "Acun Firarda" adlı gezi - eğlence içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başlamıştır. 2006 yılında program sona ermiştir.

Acun Medya’yı 2006 yılında kurdu

Kendine ait Acun Medya adında bir yapım şirketi kuran Ilıcalı, 2004 - 2006 yılları arasında "Fear Factor" adlı korku - gerilim içerikli televizyon programının, 2007-2010 yılları arasında "Var mısın Yok musun" isimli televizyon programının ve 2006 yılında "Survivor Türkiye" adlı yarışma içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır.

2007-2008 yılları arasında "Yoksa Rüya mı?" adlı aktüel içerikli televizyon programının, 2008-2014 yılları arasında ise, "Söyle Söyleyebilirsen" adlı ses yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını üstlenmiştir.

2009 yılında ise, "Devler Ligi" adlı futbol içerikli televizyon programının, yine 2009 yılında "Yetenek Sizsiniz Türkiye" adlı yetenek yarışması içerikli televizyon programının, 2010-2011 yılları arasında "Yok Böyle Dans" adlı dans yarışması içerikli televizyon programının, 2011 yılında "O Ses Türkiye" adlı ses yarışması içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır.

Aynı zamanda Acunn.com'un da sahibi

Çalışanlarıyla birlikte "Acunn.com" adlı portal internet sitesini kurmuş ve 2013 yılında Show Tv'den ayrılıp, Star Tv'ye geçmiştir.

2014 yılında ise Star Tv'den ayrılmış ve "Ninja Warrior Türkiye", "Para Bende", "Hülya Avşar Show", "Arda'nın Mutfağı", "Aileler Yarışıyor", "Ver Fırına", "Kel Alaka", "Akademi", "Ütopya" adlı televizyon programlarının, 2015 yılında "Rising Star Türkiye", "İşte Benim Stilim" adlı televizyon programlarının yapımcılığını yapmıştır.

2008 yılında ilk kez Türkiye'de vergi rekortmenleri arasına girmiştir. 2011 yılında 2.836.191 gelir vergisi tahakkuk ederek, Türkiye'de gelir vergisi listesinde 62. olmuştur.

İlk evliliği 5 yıl süren Ilıcalı, ikinci evliliğini 2003 yılında yaptı

Zeynep Yılmaz ile evlenen Acun Ilıcalı’nın bu evliliğinden Yasemin ve Leyla adlarında iki kızı olmuştur.

2010 yılında Şeyma Subaşı ile bir ilişkisi olduğu iddia edilmiş, 2013 yılında da Subaşı ile olan birlikteliğinden evlilik dışı Melisa adında bir kızı olmuştur.

12.07.2016 tarihinde eşi Zeynep Yılmaz'dan anlaşmalı olarak tek celsede boşanan Ilıcalı, 18 Eylül 2017 tarihinde Fransa'nın Marsilya şehrinde 250 kişinin katıldığı bir törenle Şeyma Subaşı ile evlenmiştir.


Acun Ilıcalı’nın, Şeyma Subaşı ile evliliği de çok uzun sürmemiş ve 26.11.2018 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmışlardır.

Ilıcalı başarılı kariyerine hala devam ederek, medya sektöründeki birden fazla şirketin ve Hull City AFC futbol takımının sahibidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074138/acun-ilicali-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.