Belçika radyolarında depremzedeler için bağış kampanyası

Belçika'da faaliyet gösteren çok sayıda radyo istasyonunun katılımıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden Türkiye'de ve Suriye'de etkilenenler yararına bağış kampanyası başlattı.
Mevlüt Peker
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 22:42
Belçika radyolarında depremzedeler için bağış kampanyası

Belçika’da yayınlarını Flamanca dil ile gerçekleştiren kamu radyoları ve özel radyolar, gün boyunca aralarında Türk şarkıcı Hadise'nin de olduğu 30 sanatçı tarafından seslendirilen "İnsanlar insanlara yardım eder" şarkısını çalmaya başladı. Bazı radyo programları ise yayınlarında tamamen deprem ve depremzedelere yardım kampanyasını işledi.

Belçika’nın en büyük medya grupları bünyesinde bulunan radyolar, depremin birinci ayı tamamlandığında anonslarla yardım kuruluşlarının oluşturduğu "12-12" isimli konsorsiyumun hesap bilgilerini paylaşarak, akşama kadar devam edecek yardım çağrılarını yayınlıyor.

Anonslarda radyocular Kahramanmaraş depremlerine dair bilgiler veriyor ve bağış için oluşturular 12-12 konsorsiyumunun banka hesap numaralarını ve web sitesinin adreslerini duyuruyor. Ayrıca radyocular Belçika'dan SMS ile depremzedelere nasıl bağış gönderileceğine dair bilgiler de veriyor.

Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan 12-12 konsorsiyumu sözcüsü Philippe Henon, afet gibi zamanlarda basının desteğinin çok yararlı olduğu ve ciddi fark yaratabildiğini belirterek, bunu daha önce yapılan kampanyalarda da gördüklerini ifade etti.

12-12 konsorsiyumu, Belçika Kızılhaçı, Caritas International, Dünya Doktorları, Handicap International, Plan International, UNICEF Belçika ve Oxfam Belçika isimli yardım kuruluşlarının bir araya gelmesinden oluşuyor.

Bağışlar, 12-12 konsorsiyumunun "BE19 0000 0000 1212" numaralı banka hesap numarasına ya da "www.1212.be" web adresine yapılabiliyor. Öte yandan SMS göndererek her mesajda depremzedelere 1 avro bağış yapılabiliyor. Depremzedeler için ne kadar bağış toplandığına ilişkin bilgilerin yarın açıklanması öngörülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074223/belcika-radyolarinda-depremzedeler-icin-bagis-kampanyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.