Şahbaz Şerif: Türkiye hep bizim yanımızda durdu

Pakistan'da Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, "Türkiye 2005 depremi, 2010 ve 2022’deki sellerde hep bizim yanımızda durdu. İslamabad elinden ne gelirse yapacak" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 18:50
Şahbaz Şerif: Türkiye hep bizim yanımızda durdu

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in talimatıyla merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenler için ülke genelinde yardım kampanyası başlatıldı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Başbakan Şerif, toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunarak, "Türkiye’deki kardeşlerimiz için içtenlikle yardım bağışında bulunun. Türk halkına onlarla birlikte olduğumuz mesajını vermeliyiz." dedi.

Şerif, eğitim, din işleri, maliye, ticaret ve ekonomi bakanlıklarına ve eyalet hükümetlerine ülke genelindeki yardım kampanyasına cansiperane katılmaları için direktif verirken, ticaret odaları, endüstri ve iş dünyası, hayırseverler, kanaat önderleri ve eğitim kurumlarının da bu kampanyanın bir parçası olması gerektiğini vurguladı.

Yardımların takibi için Bakanlar Kurulu Komitesi oluşturuldu

Öte yandan, Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Şerif, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için toplanan bağış ve ayni yardımların kontrolü için Bakanlar Kurulu Komitesi oluşturdu.

Komite içerisinde kritik bakanlıkların yanı sıra Türkiye ve Suriye’nin İslamabad Büyükelçileri de yer alıyor.

Komite, depremden etkilenen Türkiye ve Suriye’ye zamanında yardımların ulaştırılmasını sağlamak için her gün bir araya gelecek.

Öte yandan Şerif, Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı’na (NDMA) tüm eyaletlerde ayni yardımların toplanması için merkezler oluşturması talimatını verdi.

Șerif, içerisinde çadır, battaniye, ilaç ve diğer temel yaşam malzemelerinin bulunduğu tır konvoyunun da yakında Türkiye’ye doğru yola çıkacağını aktararak, üniversite ve diğer eğitim kurumlarından da yardım kampanyaları başlatmalarını istedi.

Türkiye’ye ikinci bir mobil hastanenin gönderilmesi için hazırlıkların tamamlandığını belirten Şerif, "Türkiye 2005 depremi, 2010 ve 2022’deki sellerde hep bizim yanımızda durdu. İslamabad elinden ne gelirse yapacak.” açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067982/sahbaz-serif-turkiye-hep-bizim-yanimizda-durdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.