Fatih Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz ticaret merkezi ilişkin yasal alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek "Bir iki kanunda değişiklik ihtiyacı var. O da önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek" dedi. Bakan Dönmez, Karadeniz gazının faaliyete geçmesinde bir süre gecikme olabileceğini ifade etti.
Ankara Masası
|
07 Mart 2023, Salı - 12:55
Fatih Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Fatih Dönmez, Türkiye kurulacak doğal gaz ticaret merkezi çalışmalarında son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışmaların sürdüğünü ifade eden Dönmez, bir yıl içinde merkezin işler hale getirmek istediklerini söyledi.

"Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek"

Alt yapıyı oluşturmak için yasal çalışmalara başlayacaklarını belirten Dönmez "Ayrıca bir iki kanunda değişiklik ihtiyacı var. O da önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek. Ondan sonra da yasal altyapı büyük oranda tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

"Karadeniz gazında gecikme olabilir"

Bakan Dönmez, Karadeniz gazının devreye alınacağı tarihte bir miktar gecikme olabileceğini aktardı.

Çalışanların bir kısmının deprem bölgesinden geldiğine ve aileleriyle ilgilenmeleri gerektiğine dikkati çeken Dönmez, "Bir kısmı geri dönmeye başladı. Bu biraz etkileyecek ama bölgeye gideceğim, değerlendireceğiz. Muhtemelen nisana kalır gibi görünüyor." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074291/fatih-donmezden-karadeniz-gazi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.