Altılı masada konuşulan milletvekili paylaşımı formülü

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayını açıklaması sonrası gözler milletvekili paylaşımına geldi. Kulislerde CHP’ninGelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne 20’şer, Saadet Partisi'ne 10 , Demokrat Parti'ye de 4 vekil teklif ettiği öne sürülüyor.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mart 2023, Salı - 13:36
Altılı masada konuşulan milletvekili paylaşımı formülü

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı noktasında uzlaşmayı başardı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in son anda masaya dönmesiyle Millet İttifakı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması noktasında ortak karara vardı.

Bunun ardından gözler milletvekili listelerinin hazırlanmasına çevrildi.

Kulislerde CHP liderinin bu süreçte İyi Parti dışında altılı masadaki paydaşlarına CHP listelerinden 54 milletvekilliği önerdiği ifade ediliyor.

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre Gelecek ve DEVA Partisi'ne 20'şer milletvekili verilecek. Saadet Partisi 10 milletvekilliği alacak. Demokrat Parti’nin ise 4 milletvekili konusunda Kemal Kılıçdaroğlu  ile anlaştığı kaydediliyor.

Milletvekili sayılarının yanı sıra hangi ilden hangi sırada adaylık imkanı sağlanacağı da Millet İttifakı içinde değerlendiriliyor.

Bakanlık dağılımı da masada görüşülen önemli bir diğer başlık.

Masadaki her partiye birer bakanlık verileceği açıklandı. Geri kalan bakanlıklar ise partilerin oy oranlarına göre dağıtılacak. Ancak bakanlıklar için partiler arasında yarış var.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, ekonomi yönetimini istediği, İyi Parti’nin de bu bakanlığa talip olduğu dile getiriliyor. İyi Parti’nin, İçişleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da kendilerinde olmasını istediğine dikkat çekiliyor.

Planlara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı da ikiye bölünecek.

Seçimlerin kazanılması durumunda; Kültür Bakanlığı’nın Saadet Partisi'ne, Turizm Bakanlığı’nın ise Demokrat Parti'ye verilebileceğinin altı çiziliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074293/altili-masada-konusulan-milletvekili-paylasimi-formulu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.