Erdoğan Toprak "Kürt sorununu HDP'ye danışmak kadar doğal bir şey yok"

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın görüşme çağrısını değerlendireceklerini söyledi. Toprak, "Kürt meselesiyle ilgili bir sorun varsa, o bölgede temsilcisi çok olan partiye sorun ne diye danışmak kadar doğal bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
07 Mart 2023, Salı - 18:09
Erdoğan Toprak "Kürt sorununu HDP'ye danışmak kadar doğal bir şey yok"

Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak oldu.

Toprak, HDP eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı görüşme çağrısını değerlendirdi.

"Her kesimle görüşmek gerekiyor"

"Her kesimle görüşmek gerekiyor" diyen Toprak " Türkiye’nin bir bölgesinde sorun varsa o bölgenin muhataplarıyla görüşmeniz gerekir. Eğer Kürt meselesiyle ilgili de bir sorun varsa, o bölgede temsilcisi çok olan partiye sorun ne diye danışmak kadar doğal bir şey olamaz" diye konuştu.

CHP'nin Doğu'da güçlü olduğunu, çok sayıda milletvekili çıkaracak potansiyele sahip olduğunu ifade eden Toprak, bölge sorunlarının parlamentoya taşınacağını söyledi. Toprak "Temel sorunları dışlayarak aşamazsınız. Büyük bir uzlaşıyla yaparsınız." dedi.

"Terör örgütü zaten terör örgütüdür"

Gürkan Zengin'in 'Görüşmede HDP’nin PKK’yla ilişkisini sorgulayacak mısınız?' sorusuna ise CHP'li Erdoğan Toprak şu yanıtı verdi:

"Biz Kürt vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için görüşeceğiz. Biz bunun için masaya oturacağız. Uzmanlarımız bunun için çalışacaklar. Terör örgütü zaten terör örgütüdür, onlarla masaya niye oturayım ben. Sorunu içerden çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074325/erdogan-toprak-kurt-sorununu-hdpye-danismak-kadar-dogal-bir-sey-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.