Kristersson'dan NATO açıklaması

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın temsilcileri ile Brüksel'de bir araya gelecek. Kritik toplantıda iki ülkenin NATO'ya üye olması ele alınacak.
Onur Çetinkaya
|
08 Mart 2023, Çarşamba - 09:50
Kristersson'dan NATO açıklaması

Türkiye, yarın İsveç ve Finlandiya'nın temsilcileri ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de kritik toplantıda bir araya gelecek. 

Toplantı'da Türkiye, İsveç ile NATO yolunda krize neden olan Kuran'ı Kerim yakma eylemini dinleyecek. Provokatif eylemlerin ardından yaşananlar masaya yatırılacak. 

"NATO üyeliği konusunda taahhütler var"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini değerlendirerek Madrid'de gerçekleştirilen toplantıya alıntı yaptı.

Çavuşoğlu, "Madrid'de üçlü bir mutabakat muhtırası imzaladık. Finlandiya ve İsveç ile beraber. O günden bu yana özellikle bu üçlü muhtıranın uygulanması konusunda maalesef İsveç tarafından tatmin edici adımlar gelmedi" dedi.

Dışişleri Bakanı, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerinin ayrı değerlendirilebileceğini belirterek İsveç'in yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi, NATO üyeliği konusunda taahhütler var" açıklamasını yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında üçüncü toplantının Brüksel'de olmasında fayda bulunduğunu belirtti.

"Türkiye'ye karşı sorumluluklar yerine getirildi"

Yarın gerçekleştirilecek toplantı öncesi açıklamalarda bulunan İsveç Başbakanı Kristersson, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

Ulf Kristersson, "İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki Üçlü Muhtıra terör örgütleriyle beraber mücadele etmeyi gerektiriyor. Bu yasa onu da kapsıyor. Bu yasa ile birlikte NATO konusunda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdiğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074382/kristerssondan-nato-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.