İran’dan Türkiye’ye 20 tonluk yardım uçağı

İran, içinde 20 ton insani yardım bulunan bir uçağı, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Türkiye'ye gönderdi.
Mevlüt Peker
|
10 Mart 2023, Cuma - 00:58
İran’dan Türkiye’ye 20 tonluk yardım uçağı

İran, Türkiye'ye Kahramanmaraş merkezli ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören depremzedelere ulaştırılmak üzere 20 ton ağırlığındaki insani yardım malzemesi gönderdi.

IRNA'nın (İran resmi haber ajansı) haberine göre, İran’dan havalanan ve içinde 20 ton insani yardım malzemesi bulunan kargo uçağı Şanlıurfa Havalimanı'na teker koydu.

Tüm dünyanın "yüzyılın felaketi" olarak nitelendirdiği 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra İran, 200'ün üzerinde arama kurtarma ve acil yardım ekiplerini deprem bölgesine göndermiş, Adıyaman ilinde de tam teşekküllü sahra hastanesi oluşturmuştu.

Ayrıca İran, tonlarca insani yardım, sağlık ekipmanı, tıbbi teçhizat ve ilacın bulunduğu yardım malzemelerini de deprem bölgesine göndermişti.

Kahramanmaraş depremlerinden sonra dayanışma sergilemek ve başsağlığı dilemek için 8 Mart'ta Türkiye'ye gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştükten sonra Adıyaman'daki konteyner ve çadır kentlere de ziyarette bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074591/irandan-turkiyeye-20-tonluk-yardim-ucagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.