Logo basmak için Bursa'ya çadır götürüldüğü iddiası görevden etti

Gaziantep’ten çadır satın alınarak Bursa’ya götürüldüğü ve logo basıldığı iddiaları sonrası Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı.
Ersin Küçükbarak
|
12 Mart 2023, Pazar - 14:23
Logo basmak için Bursa'ya çadır götürüldüğü iddiası görevden etti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 Şubat’ta Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde depremzedelere çadır üretmek için atölyeler kurulduğunu, metal aksamların bu okuldaki atölyelerde üretildiğini, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyesinde dikildiğini söylemişti. 

Özer’e göre AFAD standartlarında üretilen 410 adet afet çadırı, TIR'lara yüklenerek 22 Şubat’ta Bursa’dan deprem bölgesine gönderilmişti.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ise 7 Mart’ta basın toplantısı düzenleyerek bu bilgilerin doğru olmadığını iddia etti.

Toy, Bakan Özer’in Bursa’daki okullarda üretildiğini söylediği çadırların aslında sırf üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logo yapıştırılması için Gaziantep’ten Bursa’ya getirtildiğini, işlemin ardından yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderildiğini öne sürdü.

Tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, iki gün önce bu iddia hakkında soruşturma başlatıldığı duyurdu.

Soruşturmanın ardından Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074854/logo-basmak-icin-bursaya-cadir-goturuldugu-iddiasi-gorevden-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.