MMU “Şehitleri Anma Günü”nde hangardan çıkıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından yürütülen, Türkiye'nin en kritik teknoloji geliştirme projesi olan Milli Muharip Uçak (MMU), “Şehitleri Anma Günü”nde motor çalıştırarak hangardan çıkacak.
Mevlüt Peker
|
17 Mart 2023, Cuma - 23:52
MMU “Şehitleri Anma Günü”nde hangardan çıkıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, MMU’nun (Milli Muharip Uçak) bugün pist başı yaptığını kaydetti.

İsmail Demir, sosyal medya platformu Twitter’daki @IsmailDemirSSB hesabından konuya dair paylaşım yaptı.

Milli Muharip Uçak’ın pist başında bulunduğu bir fotoğrafı da paylaşımına iliştiren İsmail Demir, "Şehitlerimizin aziz hatırasına! Milli Muharip Uçak'ımızı 18 Mart'ta hangardan çıkaracağız demiştik. Uçağımız bugün pistin başında! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde inşallah gök vatanımızda süzülmesine de şahit olacağız." dedi.

İsmail Demir’in paylaşımları, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’nin sosyal medya hesabı @TUSAS_TR üzerinden de paylaşıldı.

MMU yarın hangardan çıkacak

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) tarafından yürütülen, Türkiye'nin en kritik teknoloji geliştirme projesi olarak değerlendirilen Milli Muharip Uçak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü olan yarın motor çalıştırarak hangardan çıkış yapacak.

Milli Muharip Uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan ve 2030'lu senelerden itibaren kademeli devreden çıkartılması planlanan F-16 uçaklarının yerine geçecek.

Yeni nesil bir uçakta; dahili silah yuvası, düşük görünürlük, artırılmış durumsal farkındalık, yüksek manevra kabiliyeti ve sensör füzyonu benzeri teknolojilerin bulunması gerekiyor. Türkiye, MMU projesini gerçekleştirmesi durumunda en üst liglerden biri olan 5. nesil muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkelerin arasında yerini alacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075591/mmu-sehitleri-anma-gununde-hangardan-cikiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.