HAVELSAN, MMU’un gömülü eğitim sistemlerini geliştirecek

KAAN MMU’nun (Milli Muharip Uçak) uçtan uca tüm eğitim sistemlerinin ana sorumluluğu HAVELSAN’a verildi. HAVELSAN’ın geliştirileceği sistem sayesinde, MMU’nun pilotları uçuş sırasında da eğitim alabilecek.
Mevlüt Peker
|
27 Temmuz 2023, Perşembe - 21:30
HAVELSAN, MMU’un gömülü eğitim sistemlerini geliştirecek

MMU (Milli Muharip Uçak) gömülü eğitim sistemlerini geliştirmek maksadıyla, TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi) ile HAVELSAN (Hava Elektronik Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi) arasında "HAVELSAN ile KAAN Eğitim Sistemleri Sözleşmesi" imzalandı. 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı yani IDEF'23’ün üçüncü günü yapılan sözleşme ile KAAN Milli Muharip Uçağı’nın (MMU) uçtan uca tüm eğitim sistemlerinin ana sorumluluğunu HAVELSAN üstlendi.

HAVELSAN tarafından geliştirilecek Gömülü Eğitim Sistemi sayesinde, KAAN Milli Muharip Uçağı’nın pilotları, uçuş sırasında da eğitim alabilecek.

İmza töreninde konuşan Hava Elektronik Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi (HAVELSAN) Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, "Dünyada Live, Virtual, and Constructive denilen bu konsepte göre, sahip olduğumuz tecrübe ve kabiliyetlerle KAAN MMU'nun eğitim sistemlerini uçtan uca geliştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil ise KAAN'ın sene sonu itibarıyla yerden teker keseceğini fakat uçmadan önce test pilotlarının, HAVELSAN'ın mühendislik simülatörüyle uçuş kalitesini test edeceğini kaydederek, "KAAN, ülkemizin bekası için olan bir uçak, bir sistem. Stratejik bir varlık. Stratejik partneri de HAVELSAN." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091861/havelsan-mmuun-gomulu-egitim-sistemlerini-gelistirecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.