TBMM'de düzenleme ve paket mesaisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta yoğun bir mesaiye girecek. Kanun teklifleri, geçici işçi düzenlemesi, yargı paketi ve Finlandiya'nın NATO üyeliği Meclis'in gündeminde olacak.
Onur Çetinkaya
|
19 Mart 2023, Pazar - 14:25
TBMM'de düzenleme ve paket mesaisi

14 Mayıs'ta yapılacak 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi' nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde program değişikliği yaşandı. Meclis 2 hafta süresince yoğun mesai harcayacak.

Meclis'e ilk olarak yarın 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi  Genel Kurul'da görüşülecek.

7'nci Yargı Paketi, 'İcra İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi' de Genel Kurul programında yer alacak.

Depremin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu, pazartesi gününden itibaren çalışmalarını yürütecek. 

Geçici işçi düzenlemesi 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde geçici işçi düzenlemesine ilişkin,  "Düzenleme şu anda Meclis'te.Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. " açıklamasını yapmıştı.

İşçi düzenlemesi meclisin gündem maddelerinden olacak, AK Parti tarafından, geçici işçilerin kadroya alınması ve bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını öngören kanun teklifinin hazırlıklarına başlandı. 2 haftalık süreçte, söz konusu kanun teklifinin TBMM gündeminde yer alması bekleniyor. 

Finlandiya'nın NATO süreci 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM'ye gönderilen, Finlandiya'nın NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasına dair kanun teklifinin, önce Dışişleri Komisyonu, ardından da Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075733/tbmmde-duzenleme-ve-paket-mesaisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.