Veyis Ateş kimdir?

Veyis Ateş kimdir? Veyis Ateş nereli, kaç yaşında? Hakkındaki ses kaydı iddiaları nelerdir? İşte, Veyis Ateş hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 12:25
Veyis Ateş kimdir?

Tam adıyla Abdurrahman Veyis Ateş, 15 Mart 1973'te Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ateş, üniversite öğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. Ateş, üniversite yıllarında radyoculuğa ilgi duymuş ve tam 1 sene Cem Radyo'da çalışmıştır.

2006 yılında Ateş TV NET'te çalışmaya başlamıştır. Ateş bu kanalda Ana Haber sunuculuğu yaptı. Ayrıca Ateş, Kürşat Bumin ve İbrahim Karagül'le Habere Bakış, Bakış Açısı, Akşama Doğru ve Kadir Mısıroğlu ile Tarih Sohbetleri, Ankara-İstanbul ve Habere Bakış programlarını sundu. 

Ateş, 2013 yılında HaberTürk TV'ye geçiş yaptı ve 25 Ekim 2014'te  Habertürk TV Ankara temsilciliği görevine getirilmiştir. Ardından Ateş, 15 Ocak 2016 tarihinde HaberTürk TV Genel Müdürü oldu. Az bir süre sonra Ateş, 2018 yılında bu görevinden istifa ederek kariyerine programcı ve yazarı olarak devam edeceğini söyledi.  Veyis Ateş, HaberTürk'te "Büyük Sorular" ve "Akılda Kalan" programı ile ekrana gelmeye devam etti. 

Sedat Peker'in Veyis Ateş hakkındaki iddiaları

2021 yılında Sedat Peker, gazeteci Ateş'in Türkiye ve ABD tarafından aranan iş adamı Sezgin Baran Korkmaz ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  arasında arabuluculuk yapmak için Korkmaz'dan avanta istediğini iddia etti.   Korkmaz ise elinde Ateş'in kendisinden 10 milyon avro istediği ses kayıtlarının olduğunu belirtti. Korkmaz ise elinde Ateş'in kendisinden 10 milyon avro istediği ses kayıtlarının olduğunu belirtti. Bu iddia karşısında sessiz kalan Ateş bir kaç gün sonra 17 Haziran 2021'de HaberTürk'teki görevinden istifa etti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075817/veyis-ates-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.