Dört isim cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'da

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Yüksek Seçim Kurulu'na, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 14:23
Dört isim cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'da

14 Mayıs'ta gerçekleştirecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine artık sayılı günler kaldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih ErbakanYüksek Seçim Kurulu'na, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

Ata İttifakı'nın, cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Sinan Oğan, YSK'ya adaylık başvurusunda bulundu. Sinan Oğan'a, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ eşlik etti. 

Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce de adaylık başvurusunu yapmak için YSK'ya gelen bir diğer isimdi.

Başvurusunun ardından  açıklama yapan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili tartışmalara değindi. İnce, "Altılı masa bu itirazı yapamıyor. Anayasaya aykırı ama biz kabul ediyoruz diyorlar. Biz ilkeli insanlarız, günü geldiğinde itirazımızı YSK'ya yapacağız." diye konuştu.

2018 seçimlerin aday olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 2023  cumhurbaşkanı seçimlerinde yine adaylık başvurusunu yaptı.

Başvurusunun ardından Perinçek "Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. YSK Başkanı’na gerekli evrakı teslim ettim." dedi.

Yeniden Refah Partisi de seçimlerde Cumhur İttifakı'na dahil olmama kararı aldı.

Partinin genel başkanı Fatih Erbakan, YSK'ya giderek adaylık başvurusunu yaptı. YSK çıkışında gazetecilere konuşan Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması halinde ittifak hakkında parti içinde görüşme yapılacağını söyledi. 

100 bin imza gerekiyor 

Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin başvuru süresi bugün saat 17.00'de sona erecek. Adaylık için gerekli 100 bin imza ise 22-27 Mart'ta toplanacak.

Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi ise 23 Mart saat 17.00'de dolacak. 

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075840/dort-isim-cumhurbaskanligi-adayligi-icin-yskda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.