İYİ Partili Erhan Usta "Başka isimlere de açıktık"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, aday belirleme sürecinde Meral Akşener'in altılı masadan kalktığı sürece ilişkin "Üç isim dışında başka isimlere de açıktık. Çok net" dedi.
Ankara Masası
|
21 Mart 2023, Salı - 17:31
İYİ Partili Erhan Usta "Başka isimlere de açıktık"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı.

Usta, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak altılı masaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismi getirmesiyle başlayan krize ilişkin konuştu.

2 Mart'ta gerçekleşen altılı masa toplantısında yaşananları anlatan Usta "Masada Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gündeme geliyor. Söz sırası genel başkana geldiğinde o iki belediye başkanının ismini gündeme getiriyor. Sizin de önereceğiniz isim varsa onları da masaya koyalım, hepsi üzerinden güvenilen anket firması hangisiyse onları görevlendirelim bir anket yaptıralım diyor." ifadelerini kullandı.

" Üçüncü isim dışında başka isimlere de açıktık"

Usta, İYİ Parti olarak üç isim dışında başka isimlere de açık olduklarını dile getirdiklerini belirterek "Anket sadece Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılsın teklifi değil. Başka isimler varsa o isimlerde masaya gelsin denildi. Biz iki ismi dayatıyor değiliz. İki isim söyleniyor, başka önereceğiniz isim varsa onları koyalım deniliyor. Biliyoruz ki başka isimlerde konuşuluyordu. Üçüncü isim dışında başka isimlere de açıktık. Çok net." dedi.

Usta, 5 genel başkanın Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde ısrarcı olması üzerine Meral Akşener'in  genel idare kuruluyla görüşmek üzere masadan ayrıldığını aktardı.

Meral Akşener aday olmayacağını açıklayarak fedakarlık yaptığını vurgulayan Usta "Yeter ki iktidarı değiştirelim, demokrasiyi geri getirelim çalışması içindeydik. İYİ Parti, üstüne düşen fedakarlıkları yaptı." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075997/iyi-partili-erhan-usta-baska-isimlere-de-aciktik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.