Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması

Suudi Arabistan, "yüzyılın felaketi" olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden olumsuz etkilenen Türkiye ve Suriye'ye desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.
Mevlüt Peker
|
21 Mart 2023, Salı - 17:58
Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması

Suudi Arabistan, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere desteğini sürdüreceğini açıkladı. Kahramanmaraş merkezli depremler, "asrın felaketi" olarak nitelenirken, Suudi Arabistan, depremlerden etkilenen iki ülkeye yardım etmek için harekete geçti. Ülkenin resmi ajansı SPA tarafından yayınlanan haberde, Bakanlar Kurulunun haftalık toplantısının Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud liderliğinde gerçekleştiği belirtildi. Kral Selman, ramazan ayı münasebetiyle hem kendi vatandaşlarını hem de tüm Müslümanları tebrik etti.

Haberde, Bakanlar Kurulunun depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye için Belçika'da düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nı ele aldığı kaydedildi. Suudi Arabistan, konferans sırasında Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen bölgelerde hayatın normale dönmesini sağlayacak desteklerini vurguladı. Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi Başkanı Abdullah bin Abdulaziz er-Rabia, Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na katılan Suudi Arabistan heyetine başkanlık etmişti.

Rabia, Türkiye ve Suriye'yi vuran depremlerden sonra Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yardım talimatı verdiğini belirtti. Suudi Arabistan devleti ve vatandaşların yaptığı bağışların şu ana kadar 150 milyon dolara ulaştığına işaret etti. Türkiye ve Suriye'ye şu ana kadar 16 uçakla yardım malzemesi gönderildiğini dile getiren Rabia, her iki ülkede toplam 3 bin aile için geçici barınma alanları inşasına başlandığını ifade etti.

Suudi Arabistan, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda yaptığı bağışlar ve gönderdiği yardım malzemeleriyle, depremden etkilenen bölgelerde hayatın normale dönmesine katkı sağlıyor. Türkiye ve Suriye'ye gönderilen yardım malzemeleri arasında, gıda, ilaç, battaniye ve çadırlar yer alıyor. Suudi Arabistan sıkça, depremlerin yıkıcı etkisini azaltmak ve depremzedelerin acısını hafifletmek için var gücüyle çalışmaya devam edecekleri açıklamalarında bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075998/suudi-arabistandan-turkiye-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.