Kılıçdaroğlu: SPD özellikle İstanbul ve Hatay için destek verecek

Almanya'dan gelen SPD heyetiyle birlikte Gaziantep'te açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil’in deprem ile ilgili bilgi almak ve deprem bölgesini görmek istediklerini belirterek, “Biz de kendilerine ayrıntılı bilgi verdik. İş bölümü yapma konusunda da katkı vereceklerini özellikle İstanbul ve Hatay için..." dedi.
Mevlüt Peker
|
21 Mart 2023, Salı - 18:55
Kılıçdaroğlu: SPD özellikle İstanbul ve Hatay için destek verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kurulan konteyner kentte Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) heyetiyle bir araya gelerek basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Kardeş SPD'nin deprem bölgesinde görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

SPD heyetinin yaşananları yerinde görmek istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerine ayrıntılı bilgi verdiklerini söyledi.

Özellikle İstanbul ve Hatay için iş bölümü yapma konusunda SPD'nin katkı vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, hem tarihsel dokunun korunması hem de kentin yeniden inşa edilmesi açısından yapılacak katkının değerli olduğunu ifade etti.

Klingbeil: Almanya en büyük donör

SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Türkiye'deki depremin Almanya'da da derin üzüntü yarattığını belirterek Almanya'nın Türkiye'ye maddi yardım sağladığını ve deprem bölgesinde mali yardım yapan en büyük donör ülke olduğunu vurguladı.

Hatay ve İstanbul'un yeniden imarı için Alman uzmanların katkı sağlayabileceğini söyleyen Klingbeil, Almanya'nın Türkiye'ye bu konuda destek vermeyi arzu ettiğini dile getirdi.

Klingbeil, Almanya'nın Türkiye'de yapılan işlerin yüzde 60'ını finanse ettiğine dikkat çekerek, "Bugün burada birlikte görüşebildik ve bundan sonra bu bölgede yeniden imar edilmesi konusunda Almanya'nın bir destek sağlayabileceğini de görüştük." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076003/kilicdaroglu-spd-ozellikle-istanbul-ve-hatay-icin-destek-verecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.