Akar, Rus mevkidaşıyla görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu telefon görüşmesi yaptı.
Mevlüt Peker
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 19:17
Akar, Rus mevkidaşıyla görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu telefonda görüştü. Görüşme sırasında Bakan Akar, Ukrayna ve tahıl sevkiyatı bağlamında, küresel gıda krizine önemli bir katkı sağlayan tahıl girişimini uzatma işbirliği konusundaki memnuniyetini dile getirdi ve Türkiye'nin bölgede barış ve insani yardım konularında üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini vurguladı. Suriye'nin kuzeyi bağlamında, Türkiye'nin tek amacının hudutlarının ve vatandaşlarının güvenliğiyle daha fazla insanlık dramı yaşanmaması için terörle mücadele olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin liderliğinde yapılan görüşmelerin bölgede ve Suriye'de barış ve istikrara giden yolda ciddi katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Görüşme sırasında Bakan Akar, Rusya'nın, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında sağlanan destek ve gösterilen dayanışmadan dolayı teşekkürlerini iletti. Bu tür görüşmeler, Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliğinin önemini vurguluyor ve iki ülke arasındaki siyasi ve askeri işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Her iki ülke de bölgesel barış ve istikrarı sağlamak için birlikte çalışmaya devam ediyor ve Suriye gibi sorunlu bölgelerde barışa ve istikrara katkı sağlamaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076134/akar-rus-mevkidasiyla-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.