Slovakya, 4 adet Mig-29'u Ukrayna'ya teslim etti

Slovakya, Sovyet yapımı 4 adet "Mig-29" tipi savaş uçaklarını Ukrayna'ya teslim etti.
Mevlüt Peker
|
23 Mart 2023, Perşembe - 19:35
Slovakya, 4 adet Mig-29'u Ukrayna'ya teslim etti

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Sovyet yapımı 13 adet "Mig-29" tipi savaş jetlerinin ilk 4'ünün Ukrayna’ya teslim edildiğini duyurdu.

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Ukrayna'ya gönderilecek olan 13 Sovyet yapımı "Mig-29" tipi savaş uçaklarından ilk dört tanesinin teslim edildiğini açıkladı. Nad, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uçakların Ukrayna'nın topraklarını ve altyapısını korumaya yardımcı olacağını ve Putin'in saldırganlığına karşı Ukrayna'nın hayatlarını koruyabileceğini belirtti. Slovakya'nın Ukrayna'ya yardım etmeye devam edeceğini söyleyen Nad, Ukrayna'nın Rusya tarafından saldırıya uğramasına karşılık verdiklerini ve Ukrayna'nın desteği hak ettiğini söyledi.

Slovakya, Eylül 2022'de kullanımdan kaldırdığı 13 Sovyet yapımı "Mig-29" savaş uçaklarını Ukrayna'ya hibe etmeyi kabul etmişti. Bu kapsamda, 17 Mart'ta Ukrayna'ya dört Mig-29 uçağı teslim edildi. Slovakya, Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmak ve topraklarını korumak için yardım etmeye devam edeceğini vurguluyor. Bu adım, Ukrayna'nın Rusya ile yaşadığı çatışmada uluslararası destek bulmasına yardımcı olurken, Slovakya'nın Ukrayna ile dayanışma içinde olduğunu gösteriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076257/slovakya-4-adet-mig-29u-ukraynaya-teslim-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.