Film sahneleri gibi kuyumcu soygunu

İstanbul Başakşehir’de sahur vakti dükkanının soyulduğunu öğrenen İşletme sahibi Osman Şat, "20 yıllık kuyumculuğumu, 3 dakikaya sığdırmışlar” dedi.
Mevlüt Peker
|
24 Mart 2023, Cuma - 00:42
Film sahneleri gibi kuyumcu soygunu

Başakşehir'deki bir kuyumcuya gerçekleşen hırsızlık olayı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, işletme sahibi Osman Şat'ın sahur vakti iş yerinin kameralarına bakmasıyla fark edildi. Kuyumcu dükkanına motosikletle yaklaşan 4 kişiden ikisi kepenk ve kamera sistemini deaktif ettikten sonra içeriye girdi ve çuvallara ziynet eşyalarını koymaya başladı. İçeride hırsızlık devam ederken, diğer iki kişi de kapıda bekleyerek motosikletleri hazır tuttu. Kuyumcu dükkanında bulunan rafları elleriyle kırarak çalan hırsızlar, 15 milyon Türk lirası değerinde ziynet eşyalarını 2 çuvala koyarak kaçtılar.

İşletme sahibi Şat, "Burası güvenlikli bir site diye biz buraya güvenlik ücreti ödüyoruz ama ben iş yerimin soyulduğunu şans eseri telefonuma bakarak öğreniyorum. Görevini yapmayan herkesten şikayetçi olacağımı söylemek istiyorum" dedi. Şat, 20 yıllık emeğinin 3 dakikada heba olduğunu söyledi. Olayın ardından polis, geniş çaplı bir çalışma başlattı ve hırsızları yakalamak için çabalarını sürdürüyor.

Aynı bölgede bir yıl önce de bir kuyumcuya hırsızlık olayı gerçekleşmişti. Mecit Ercan isimli kuyumcu, eşi işyerindeyken darp edilmiş ve soyulmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ercan, "Eşkallere ulaşmada yaşanan problemlerden dolayı bulunmaları uzun sürüyor. Tekrar aynısının yaşanması bizi de yine tedirgin etti. Özellikle bu bölge kaçış güzergahı noktasından uygun olduğu için buraların tercih edildiğini düşünüyorum" dedi. Ercan, meslektaşlarına tezgahta ürün bırakmamalarını ve güvenlik görevlisi temin etmelerini önerdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076273/film-sahneleri-gibi-kuyumcu-soygunu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.