Mide botoksu ameliyatı yapılan kadın hayatını kaybetti

İstanbul'da özel hastanede mide botoksu ameliyatı yaptırdıktan sonra fenalaşan Türkmenistan uyruklu kadın hayatını kaybetti. Olayın ardından ameliyatı gerçekleştiren 2 doktor gözaltına alındı.
Onur Çetinkaya
|
24 Mart 2023, Cuma - 12:12
Mide botoksu ameliyatı yapılan kadın hayatını kaybetti

Olay, İstanbul'un Tuzla ilçesinde yaşandı. 

Özel bir hastanede 25 Şubat tarihinde mide ameliyat olan 46 yaşındaki Türmenistan uyruklu Aylar Korhanova, bir süre sonra taburcu oldu. 

Hayatını kaybetti 

4 Mart'ta midesinde rahatsızlık hisseden kadın ameliyat olduğu hastaneye tekrar giderek tedavi altına alındı.Ancak bir süre sonra durumu ağırlaşan kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. 

Genç kadının ölüm haberi sonrası yakınları hastane ve doktorlardan şikayetçi oldu. 

Doktorlar gözaltına alındı 

Türkmenistanlı kadının ölümü sonrası ameliyatı gerçekleştiren 2 doktor gözaltına alındı. Doktorlar hakkında ''Taksirle öldürme'' suçundan işlem başlatıldı. 

Diğer hastalarda rahatsızlandı

İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen ameliyat sonrası 31 kişinin daha aynı sorunu yaşadığı öğrenildi. Hastalarda tansiyon yükselmesi ve mide bulantısı gibi semptomlar görüldüğü öne sürüldü.

Bakanlık soruşturma başlattı 

Sağlık Bakanlığından İstanbul ve İzmir'de obezite tedavisi amacıyla mide botoksu uygulanan iki merkeze yapılan denetimler sonucu, ilgili ürünün bu işlemde kullanılmasının endikasyon dışı değerlendirildiği belirtilerek, her iki sağlık kuruluşunun faaliyetinin askıya alındığı bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076325/mide-botoksu-ameliyati-yapilan-kadin-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.