Ermenistan'ın sınırlarını Putin'e kapattığı iddiası

Ukrayna ve Rus medyasının haberine göre, Ermenistan Anayasa Mahkemesi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararının kendi anayasaları ile uyumlu olduğuna hükmederek Putin'in ülkeye girdiği an tutuklanabileceğini ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
25 Mart 2023, Cumartesi - 14:36
Ermenistan'ın sınırlarını Putin'e kapattığı iddiası

Rus Novaya Gazeta'nın haberine göre, Ermenistan Anayasa Mahkemesi 24 Mart'ta Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yükümlülüklerinin anayasaları ile uyumlu olduğuna hükmetti.

Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin kararı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Maria Lvova-Belova'nın Ermenistan topraklarına ayak basmaları halinde tutuklanmalarının yasal bir zorunluluk olacağı anlamına geliyor. 

Karar ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan topraklarına ayak basması durumunda doğrudan tutuklanacak.

Kremli'nden açıklama 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarmasının Rusya için hukuken geçersiz olduğunu bildirmişti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi , Ukrayna'da işlenen suçlara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığını duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076461/ermenistanin-sinirlarini-putine-kapattigi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.