ABD'de ateşli silahlar 3 ayda 10 binden fazla can aldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde ateşli silahların çeşitli kullanımı sonucu oluşan ölümler, 2023 yılın ilk çeyreği henüz tamamlanmamış olmasına rağmen 10.000’i geçti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
28 Mart 2023 22:53
GÜNCELLEME
28 Mart 2023 23:04
ABD'de ateşli silahlar 3 ayda 10 binden fazla can aldı
MP
Mevlüt Peker Editör

ABD'deki Gun Violence Archive (GVA), yılbaşından bu yana silahlı şiddet olayları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10.002 olduğunu açıkladı. GVA'nın internet sitesindeki verilere göre, yıl boyunca intiharlarla ilgili silahlı şiddet nedeniyle 5.742 kişi öldü, cinayetler ve kazalarla ilgili silahlı şiddet olayları ise 4.260 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca, aynı olaylarda 0-11 yaş aralığındaki 59 çocuk ve 12-17 yaş aralığındaki 345 çocuk ateşli silah kullanımı sonucu hayatını kaybetti.

Başkan Joe Biden, Nashville'de gerçekleşen ve 3'ü çocuk olmak üzere 6 kişinin öldüğü okul saldırısının ardından silah reformu için Amerikan Kongresi'ni harekete geçmeye çağırdı. Beyaz Saray'dan çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biden, Kongre'ye harekete geçmeleri için yalvardığını ve Amerikan halkının çoğunluğunun saldırı silahlarına sahip olmanın tuhaf olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Tennessee'deki okul saldırısı nedeniyle Başkan Biden'ın talimatıyla ülkedeki tüm kamu binaları ve tesislerinde bayraklar yarıya indirildi. ABD'deki askeri garnizonlarda ve donanma gemilerinde de bayraklar, 31 Mart gün batımına kadar yarıya indirilecek.

Hatırlanacağı gibi, Nashville'deki özel Hristiyan okulu The Covenant'ta gerçekleşen silahlı saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmiş, saldırgan olay yerinde öldürülmüştü. Saldırganın 28 yaşındaki mezun Audrey Elizabeth Hale olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.