Nevşin Mengü sonunda fetva da verdi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı iftar buluşmasında seccade üzerine ayakkabılarıyla basarak fotoğraf çektirdiğine dair sosyal medyada paylaşılan fotoğraf gündem olmuştu. 
Mevlüt Peker
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 19:17
Nevşin Mengü sonunda fetva da verdi

CHP’den yapılan açıklamada, ''Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isterim.'' ifadelerine yer verilmişti.

Yoğun eleştiri alan fotoğrafla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu ise, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu "Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum.” demişti.

Kılıçdaroğlu özür diledi ama…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, din ile ilgili bir nesnenin ayakkabı altında çiğnenmesinin saygısızlık olduğu bilinciyle özür dilemesine rağmen seccadeyi adi nesne yaparak durumu kurtarmaya çalışanlar da oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Namaz kılarken seccade, kıldıktan sonra halıdır. Kutsaliyeti yoktur. Günahı da yoktur. Maun Suresini okumanızı tavsiye ederim. Gayri ihtiyari olmuş üzüntülerini bildirmişler. Buradan siyaset gayri ahlakidir."

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Muharrem İnce ise, bir din  bilginine danıştığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi)."

Nevşin Mengü fetva verdi

Nevşin Mengü ise verdiği fetvada İslam’da kutsal olan tek şeyin Allah olduğu ve Allah dışında hiçbir şeyin kutsallığının bulunmadığını belirterek, “Hz. Muhammed nesnelere tapınmayı kaldırmıştır. Onu devrimci yapan odur. İslam’da ibadet etmek için camiye bile gerek yoktur. Seccade Arapça’da halı demektir. İslam’da kutsal olan Allah-û Tealâ’dır.” dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2077284/nevsin-mengu-sonunda-fetva-da-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.