Otomobil satışında Mart rekoru kırıldı

Sıfır kilometre otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar geçen ay 100 bin adeti geçti. Böylece tüm zamanların mart satış rekoru kırıldı. Otomobil satışlarındaki bu büyük artışta, seçim sonrası döviz kuru ve faizlerdeki muhtemel yükseliş beklentisi etkili oldu.
Ersin Küçükbarak
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 09:44
Otomobil satışında Mart rekoru kırıldı

Yüksek enflasyon sebebiyle yatırımcılar ellerindeki varlıkları korumaya yöneliyorlar.

Bu çerçevede geçen yıl borsa yüzde 200’den fazla değer kazandı.

Özellikle son 2 aydır ise akış otomobile döndü. Parasını korumak isteyenler şubat ve martta otomobil alımına öncelik verdi.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre, Şubat 2023’te otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 63,4 artarak 81 bin 148 adet olmuştu. Böylece sektör en yüksek şubat satışlarına ulaşmıştı. Sıfır kilometre otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar geçen ay ise 110 bin adeti aştı. Bu tüm zamanların mart ayı satış rekorunun kırılmasına yol açtı.

Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, bunun en önemli nedenlerinden birinin birçok markanın araçların büyük kısmını seçimden önce getirmeye çalışması olduğunu belirtti. Gülan, “Markalar malını erkene çekti. Çünkü seçimden sonrası belirsiz. Kim seçilirse seçilsin seçim sonrasında yeni mevduat faiz dengesini kimse kestiremiyor. Uzun süredir stabil seyreden döviz kurunun da ne olacağını kimse bilmiyor” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077421/otomobil-satisinda-mart-rekoru-kirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.