Nebati’den Akşener’e: Köpek balıklarıyla uğraşıyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bir kez daha “Kayıp Balık Nemo” cevabı veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kayıp falan değiliz, 56 gündür sahada çalışıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürürken köpek balıklarıyla da uğraşıyoruz” dedi.
Mevlüt Peker
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 20:18
Nebati’den Akşener’e: Köpek balıklarıyla uğraşıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Kayıp Balık Nemo’ tweetine cevap verdi. Bakan Nebati, 56 gündür deprem bölgesinde görev yaptığını ve köpek balıklarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını söyledi. “Maalesef biz bu çalışmalarımızı yaparken de köpek balıklarıyla da uğraşıyoruz” diyen Bakan Nebati, “Kayıp falan değiliz. Sahadayız. İnsanlarla beraberiz. Kardeşlerimizle birlikte enkazın başında olduk. Birlikte enkazı kaldırdık” dedi.

Deprem bölgesinde istihdam edilecek kişi sayısını özellikle ihtiyaç sahibi ailelere öncelik vererek 50 bin kişiye çıkardıklarını açıklayan Bakan Nebati, “Bir yandan depremin yaralarını, diğer yandan da milletimizin rahat nefes almasını sağlayacak tedbirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Son olarak en düşük emekli maaşını 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselttik. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ikramiye tutarını da 2 bin lira olarak belirledik. Bu düzenlemelere EYT'li kardeşlerimiz de dahildir” şeklinde konuştu.

Bakan Nebati, bölgedeki esnafı desteklemek için KGF paketlerinin hacminde artışa gittiklerini ve yeni KGF paketlerini uygulamaya koyduklarını söyledi. Ayrıca bölgedeki esnaf ve sanatkarların kredilerini ötelediklerini ve uygun faizli yeni kredi imkanlarını devreye aldıklarını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketinin ardından vatandaşların rahat nefes alması için tedbirlerin hayata geçirildiğini söyledi. Deprem bölgesindeki vatandaşlar 0,79 vade farkı imkanıyla 1 milyon 250 bin liraya kadar kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabilecekler. Ev sahiplerinin yanı sıra en az 1 yıldır riskli yapıda oturan kiracıların da bu krediden faydalanabileceği açıklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077516/nebatiden-aksenere-kopek-baliklariyla-ugrasiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.