Ankara'da dehşet veren cinayette duruşma günü

Ankara'da kahvehane işletmecisi Hasan Hüseyin Akkuş'u çekiçle öldüren Volkan Aydın hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Duruşma 9 Mayıs'a ertelendi.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2023, Salı - 16:25
Ankara'da dehşet veren cinayette duruşma günü

Volkan Aydın'ın çekiçle Hasan Hüseyin Akkuş'u çekiçle öldürülmesine ilişkin dava görülmeye başlandı.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Aydın'ın yanı sıra Akkuş'un öldürülmesini azmettiricisi olduğu iddia edilen  iş ortağı tutuksuz sanık Ö. C. A.'nın avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen  N.G., olay günü kahvehaneye geldiğini, bir süre sonra arkadaşlarıyla eve gidip geri döndüklerinde  Hasan Hüseyin Akkuş'un öldürüldüğünü duyduklarını söyledi. N.G. olay anını görmediğini belirtirken, Volkan Aydın'ı da hiç görmediğini aktardı.

“Çekiçle kafasına 4-5 defa vurdum”

Daha sonra cumhuriyet savcısı, esas hakkında görüşünü açıkladı. Esas hakkındaki görüşte, sanık Aydın'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Gittiğimde kahvenin kapısı kilitli değildi. Sonra kahvenin alt katının ışıklarının yandığını fark ettim ve alt kata indiğimde Akkuş merdivenin alt tarafında merdivene paralel şekilde bulunan kanepenin üzerinde uyuyordu. Üst kata çıktım, sağ taraftaki sehpanın üzerinde ahşap saplı çekici gördüm. Çekici alarak alt kata indim, Hasan uyumaya devam ediyordu. Ona herhangi bir söylemde bulunmadan çekiçle kafasına 4-5 defa vurdum. İlk vurmuş olduğum çekiç darbesinde herhangi bir tepki ve karşılık vermedi. Kendisine duyduğum sinirden dolayı tekrar çekiçle vurdum. Çekici aldığım yere bıraktım ve kahvenin kapı iç kısmındaki anahtarı aldım, kahveyi dışarıdan kilitleyerek uzaklaştım."

Aydın hakkında "kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" ile "iş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları süre veren mahkeme heyeti, bir sonraki celseyi 9 Mayıs'a erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077620/ankarada-dehset-veren-cinayette-durusma-gunu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.