Erdoğan'ın Togg'u kullandığı anların görüntüleri paylaşıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan'a ait olan "Anadolu" renkli 34 EE 2071 plakalı yerli ve milli doğuştan elektrik otomobil Togg'u, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde sürdüğü dakikalara dair görüntüleri paylaşıldı.
Mevlüt Peker
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 00:22
Erdoğan'ın Togg'u kullandığı anların görüntüleri paylaşıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, yerli ve milli akıllı cihaz Togg’un üst yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Erdoğan çiftine elektrikli otomobilin özellikleri ve üretilecek diğer modellerine dair bilgiler verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türk Sanat Musikisini nereden dinleyeceğiz?" sorusa Gürcan Karakaş, akıllı cihazın fabrika çıkışı olduğu ve herhangi bir yükleme yapılmadığı bilgisini verdi.

Eşi Emine Erdoğan'ın sürüş sırasında, "Araba benim ona göre." demesi üzerine Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kaptan benim şu anda, kaptana uyacaksın. Arabanın senin olması önemli değil, direksiyonda kim var, önemli olan o." cevabı gülüşmelere sebep oldu.

Erdoğan çiftinin akıllı cihazın sessizliğine vurguda bulunması üzerine elektrikli otomobil Togg’un Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Elektrikli araçların konfor açısından güzel tarafları sessizliği ve hacmidir. Ortada içten yanmalı motor ve şanzıman olmadığı için tünel yok. Dolayısıyla arkası çok rahat. Bundan sonra gelecek aracımız, 2024 sonu 2025 başı, C segmenti sedan. Türkiye hala çok büyük bir sedan pazarı. Oradan pay almak istiyoruz." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teslimi yapılacak aracı sorması üzerine Togg CEO’su Gürcan Karakaş, aynı modelde bir aracın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e gönderildiği bilgisini verdi.

Emine Erdoğan, akıllı cihazın üretilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini bildirdi. Görüntülerde Erdoğan çiftine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da eşlik ettiği görüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077655/erdoganin-toggu-kullandigi-anlarin-goruntuleri-paylasildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.