Forbes'in Milyarderler Listesi açıklandı

Forbes'in yayımladığı 2023 Milyarderler Listesi'nde ilk sırayı LVMH'nin patronu Bernard Arnault aldı. Listede Türkiye'den 26 isim yer alırken, en zendin isim Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı SASA'nın patronu İbrahim Erdemoğlu oldu.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 09:38
Forbes'in Milyarderler Listesi açıklandı

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'in 37'nci kez yayımladığı Milyarderler Listesi'nde dünya çapındaki milyarder sayısı 28 azaldı. Milyarder sayısı  2 bin 640'a gerilirken toplam servetleri de 500 milyar dolar düşüşle 12,2 trilyon dolara indi.

Elon Musk birinciliği kaptırdı

Listede geçtiğimiz yıl birinci sırada yer alan, Twitter ve Tesla'nın sahibi  Elon Musk'ın servetinde ise düşüş yaşandı. Twitter'ı satınmasının ardından Tesla hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle Musk'ın serveti geçen yıla göre 39 milyar dolar azalışla yaklaşık 180 milyar dolar olarak hesaplandı.

Bu düşüşün ardından Musk milyarderler listesinde ilk sırayı lüks eşya devi LVMH'nin başkanı Bernard Arnault'a kaptırdı. Arnault'un serveti  211 milyar dolar olarak hesaplandı. İlk kez bir Fransa vatandaşı Forbes'un listesinin zirvesinde yer aldı.

Milyarderlerin yaklaşık yarısının serveti geçen yıla göre azalış kaydederken, toplam 254 kişi milyarder statüsünü kaybetti.

Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu

Milyarderler Listesi'nde Türkiye'den 26 isim yer alırken, serveti en yüksek isim Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu. 5,3 milyar dolarlık servetiyle Erdemoğlu, listede 497'nci sırasında yer aldı. Türk milyarderlerin toplam serveti ise  57,8 milyar dolar olarak hesaplandı

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077683/forbesin-milyarderler-listesi-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.