İlk uçak gemimiz “Anadolu” Amerikan medyasında

Ankara Masası
|
14 Mayıs 2020, Perşembe - 13:33
İlk uçak gemimiz “Anadolu” Amerikan medyasında

Forbes: “Türk donanması daha da güçlenecek”

Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu Amerikan Forbes dergisinin gözünü kamaştırdı.

Dergi, donanmanın amiral gemisi olacak TCG Anadolu’yu “etkileyici” olarak niteledi.

İlk uçak gemimiz TCG Anadolu Amerikan medyasında

Amerikan Forbes dergisi, Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu'yu inceleyen bir yazı kaleme aldı. Yazıda, uçak gemisiyle Türk donanmasının daha da güçleneceği vurgulandı.

Forbes, Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci ordusu olduğu ve uçak gemisi ile yeni kabiliyetler kazanacağına dikkati çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem Libya'da hem de Suriye'de faaliyetleri olduğuna işaret eden dergi, TCG Anadolu ile Türk donanmasının, özellikle denizaşırı operasyonlarda daha da güçleneceğinin altını çizdi.

Forbes: “TCG Anadolu etkileyici”

Türkiye'nin ilk uçak gemisini "etkileyici" olarak niteleyen Forbes Dergisi, geminin yerli imkanlarla yapıldığını okuyucularına aktardı. Makalede, Anadolu'nun hem uçak hem de çıkarma gemisi özellikleri taşıdığı belirtilerek özellikleri ve silah kapasitesi tek tek anlatıldı. Forbes, helikopter ve savaş uçaklarının gemiye inebileceğini vurguladı.

Milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterinin ve Hızır Torpido Karşı Tedbir sisteminin TCG Anadolu'da bulunacağını kaydeden Forbes Dergisi, yapımında sona yaklaşılan gemiye yakında radar sistemlerinin adapte edileceğini yazdı.

(Kaynak: TRT Haber)

http://www.ankaramasasi.com/haber/13896/ilk-ucak-gemimiz-anadolu-amerikan-medyasinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.