Sinan Oğan "YSK başkanından açıklama bekliyorum"

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Suriye'de görevli askerlerin seçmen kayıtlarının farklı ülkelerde çıktığını iddia ederek "Yüksek Seçim Kurulu başkanı bana açıklama yapmak zorunda" dedi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 12:53
Sinan Oğan "YSK başkanından açıklama bekliyorum"

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu oldu.

Oğan, seçmen kayıtlarıyla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Suriye'de görev yapan askerlere seçmen kayıtlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir talimat gönderildiğini aktaran Oğan "Derhal herkes seçim kayıtlarını yenilesin deniyor, askerler de yeniliyor. Sonra bunlara bildirim geliyor. Suriye’deki askerler yurt dışı seçmen kaydı olarak Milano Başkonsolosluğunda görülüyor, Berlin Büyükelçiliği görülüyor, Dublin Büyükelçiliği, Hannover Başkonsolosluğu gözüküyor." dedi. 

İsim karışıklığı olmadığının hepsinin bilgisinin kendisinde olduğunun altını çizen Oğan "Bu sehven yapılmış bir hata değil çok yaygın bir durum." ifadelerini kullandı.

"Açıklama yapmak zorunda"

Kimse zannetmesin ki Türkiye’de her şey üstü kapalı gizli kalacak" diyen Oğan "Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’ndan açıklama bekliyorum.  Bana açıklama vermek zorunda. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı adayı olarak bir itiraz ortaya koyuyorum. Bu nedir çıkın açıklayın." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077713/sinan-ogan-ysk-baskanindan-aciklama-bekliyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.