Çavuşoğlu, "İsveç'in somut adım atması gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıya dair açıklama yapan Çavuşoğlu, "Şiddetle kınıyoruz" dedi. Dışişleri Bakanı İsveç'in NATO üyelik sürecine yönelikte değerlendirmede bulundu.
Onur Çetinkaya
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 13:53
Çavuşoğlu, "İsveç'in somut adım atması gerekiyor"

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırı, Finlandiya'nın NATO'ya katılımı ve İsveç'in üyelik sürecine dair değerlendirme yaptı.

"Şiddetle kınıyoruz"

Mescid-i Aksa'ya İsrail'in düzenlediği baskına tepki gösteren Çavuşoğlu, "Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da böyle provokasyonların olmaması konusunda kendilerini uyarmıştık. İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını şiddetli bir şekilde lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

"İsveç'in somut adım atması gerekiyor"

Finlandiya'nın Türkiye'nin onayı sonrasında NATO'ya alınmasına dair konuşan Çavuşoğlu, İsveç'i de uyardı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu," Finlandiya, 3'lü muhtıradan sonra adım atmıştır. İsveç'in daha fazla adım atması gerektiğini de hatırlattık. Terörle mücadele yasası 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Somut adımlar atılması gerekiyor." dedi.

Moskova'da dörtlü görüşme 

Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'nin Moskova'da gerçekleşecek dörtlü zirvesine ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu,"İstişarelere devam edilmesi konusunda mutabıkız. "dedi.

Çavuşoğlu öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Ramazan ayında Türkiyede bir araya gelme konusunda prensip olarak mutabık kaldık" diye konuştu.

Flake ile Kılıçdaroğlu görüşmesi 

Çavuşoğlu ABD Büyükelçisi Flake'in Cumhuriyet Halk Partisi Genel  Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine yönelik ise "Bir büyükelçinin seçim atmosferinde bir adayla görüşmesi ve taraf tutuyor görüntüsü kabul edilebilir değildir" yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077719/cavusoglu-isvecin-somut-adim-atmasi-gerekiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.