Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçimlere nasıl gireceği belli oldu

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında kendi amblemleriyle seçime gireceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 14:01
Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçimlere nasıl gireceği belli oldu

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım sürerken ittifaklarda şekillenmeye başladı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) seçimlere ortak listeyle mi yoksa kendi logolarıyla mı girecekleri konusunu karara bağladı.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TİP'in ittifak çatısı altında kendi logosuyla seçime gireceğini duyurdu.

Demirtaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Uzun tartışmalar ve değerlendirmeler sonucunda, Emek ve Özgürlük İttifakının seçime nasıl gireceği artık netleşti. Herkes, hepimiz görüşlerimizi paylaştık. Bundan sonrası ortak karara saygı duymak, destek vermektir.

Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, İttifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar diliyoruz. Bizler de hep birlikte, Yeşil Sol Parti'yi en az 100 milletvekiliyle Meclis'e göndermek için canla başla çalışıyoruz. Şimdi Yeşil Sol zamanı. İş zamanı, çalışma zamanı, başarma zamanı. Hepimize kolay gelsin”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077720/emek-ve-ozgurluk-ittifakinin-secimlere-nasil-girecegi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.