Lavrov, Türkiye’ye gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 6-7 Nisan tarihlerinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacağı açıklandı.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 00:53
Lavrov, Türkiye’ye gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun daveti üzerine ülkeye bir ziyaret gerçekleştirecek. Lavrov’un Türkiye ziyareti sırasında, Rusya ve Türkiye arasındaki ikili ve uluslararası gündemdeki konular ele alınacak. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, liderler arasındaki düzenli iletişim ve diyalog süreci vurgulandı. Putin ve Erdoğan’ın bu yıl 5 defa telefonla görüştüğü ve 16 defa yüz yüze görüştüğü hatırlatıldı. Liderler tarafından belirlenen iletişim ritminin, Rus ve Türk Dışişleri Bakanları tarafından aktif olarak desteklendiği de belirtildi.

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin ele alınması, Güney Kafkasya’daki durumun incelenmesi, enerji sektöründeki stratejik projelerin ele alınması ve turizm sektörünün geliştirilmesi de ziyaret kapsamında ele alınacak konular arasında yer alıyor. Lavrov ve Çavuşoğlu, Rusya’nın, Türkiye’nin güneydoğusundaki yıkıcı depremin sonuçlarının ortadan kaldırılması çalışmalarına enerjik bir şekilde katıldığına da dikkat çekti.

Ziyaret kapsamında ele alınacak konulardan biri de Ukrayna’daki durum olacak. Bakanlar, Ukrayna krizindeki mevcut durumu müzakere edecek ve çatışmanın barışçıl yollarla çözülmesinin ilkelerini ve yollarını görüşecek. Rus tarafının “iyi niyet göstergesi olarak” 60 gün süresini uzattığı Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uygulanması da ele alınacak konular arasında yer alacak.

Açıklamada, Turizm sektörü de gündemde olacak. Yeni turizm sezonunun arifesinde, Türkiye'deki Rusların kapsamlı güvenliğini sağlama konuları görüşülecek. Toplantının, Rusya ile Türkiye arasındaki karşılıklı yarara dayalı ilişkilerin daha da geliştirilmesine önemli bir katkı sağlaması umuluyor.

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda önemli bir gelişme kaydettiği, özellikle Suriye'deki gelişmelerin ardından iki ülke arasında siyasi ve ekonomik işbirliği arttı. Liderler arasındaki güçlü diyaloğun da bu işbirliğinin devamlılığına katkı sağladığı belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077789/lavrov-turkiyeye-gelecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.