İsrail polisinden Yahudilere “silah taşıyın” çağrısı

İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai, "Emniyet güçlerinin ve polisin tüm alanlardaki çalışmalarının yanı sıra içinde olduğumuz şu günlerde ruhsatlı silahı olan ve bunu kanunlar çerçevesinde kullanmayı bilen herkesi, silahlarını yanlarında taşımaya çağırıyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
07 Nisan 2023, Cuma - 19:25
İsrail polisinden Yahudilere “silah taşıyın” çağrısı

İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai, güvenlik konularına ilişkin yaptığı bir açıklamada, İsraillilerin güvenliği için polisin ve emniyet güçlerinin çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Şabtai, son zamanlarda yaşanan olaylar ve işgal altındaki Doğu Kudüs'teki saldırıların ardından tüm İsraillileri ruhsatlı silahlarını yasal çerçevede kullanmaya çağırdı. Polis Şefi, herkesin silah taşıması gerektiğini söyledi.

Shabtai, Ürdün Vadisi'nde güvenlik güçleriyle yaptığı toplantıda, Kudüs odaklı operasyonel hazırlıkların tüm bölgelerde sürdürüldüğünü ifade etti. İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesindeki Yahudi yerleşim yeri yakınında gerçekleştirilen silahlı saldırıda iki yerleşimcinin hayatını kaybettiğini ve birinin ağır yaralandığını hatırlatan Shabtai, herkesin teyakkuz halinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Olay yerinden kaçan saldırganın henüz kimliğinin belirlenemediği kaydedildi. İsrail polisi, olayı araştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078010/israil-polisinden-yahudilere-silah-tasiyin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.