Mescid-i Aksa baskınında 450 Filistinli gözaltına alındı

İsrail polisi, Mescid-i Aksa baskınında 450 Filistinliyi gözaltına alırken, olaya dair yayınlanan görüntülerde İsrail polisinin elleri kelepçeli Filistinlileri feci şekilde darp ettiği görülüyor.
Mevlüt Peker
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 18:37
Mescid-i Aksa baskınında 450 Filistinli gözaltına alındı

Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskında İsrail polisi, 450 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esir İşleri Heyeti, baskında gözaltına alınanların sayısının 400'ü aştığını açıkladı. İsrail polisinin serbest bıraktığı Filistinlilerin, Mescid-i Aksa'dan ve Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinden bir hafta boyunca uzak durması gerekiyor. Gözaltına alınanların bazılarının elleri kelepçeli ve başları eğik bir şekilde polis tarafından darp edildiği videolarda görülüyor. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), güvenlik kaynaklarına dayandırarak yaptığı açıklamada, 450 Filistinlinin gözaltına alındığını ve bunlardan 40'ının gözaltı süresinin uzatılabileceğini belirtti.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin "Pesah Bayramı" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrılarına yönelik olarak gece teravih namazının ardından bir grup Filistinli, Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığındı. İsrail güçleri, Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale etti ve kutsal mabedi "savaş alanına" çevirdi. İsrail polisi daha önce Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskında 350'den fazla Filistinliyi gözaltına almıştı.

Filistin Kızılayı, gözaltına alınan 25 Filistinliyi ayakta tedavi ettiklerini ve iki kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısının ardından Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne roket saldırıları gerçekleşti. İsrail ordu sözcülüğü, Sderot kenti yönüne 5 roket atıldığını, bunlardan dördünün hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini ve bir roketin açık araziye düştüğünü belirtti. İsrail uçakları, roketlere karşılık Gazze Şeridi'nin batısında iki noktaya hava saldırısı düzenledi.

Mescid-i Aksa, İslam'ın üçüncü kutsal mekanı ve Kudüs'ün doğu tarafındaki Eski Şehir'de bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077760/mescid-i-aksa-baskininda-450-filistinli-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.