Çavuşoğlu ve Cohen’den telefonda karşılıklı sert sözler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'ye ve Lübnan'a yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarını ve Mescid-i Aksa’daki son provokasyonlarını kınadı. Eli Cohen ise Mevlüt Çavuşoğlu’na “Şiddetin arkasında Hamas var. Hamas liderlerini uyarın” karşılığını verdi.
Mevlüt Peker
|
07 Nisan 2023, Cuma - 19:55
Çavuşoğlu ve Cohen’den telefonda karşılıklı sert sözler

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in son dönemde gerçekleştirdiği Gazze ve Lübnan'a yönelik hava saldırılarını kınadı. Görüşmede Bakan Çavuşoğlu, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın kudsiyetine ve statüsüne yönelik son provokasyonlarını da eleştirdi. Çavuşoğlu, ramazan ayında ibadet eden masum insanlara şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, İsrail güvenlik güçlerinin şiddet eylemlerinin hiçbir bahanesi olamayacağını söyledi ve bunların tekrarlanmaması ve hava saldırılarının yeniden başlatılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Cohen da sert karşılık verdi

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ise, Türk mevkidaşına son günlerde tırmanan olayların arkasında şiddetin sorumluluğunu taşıyan terör örgütü Hamas'ın olduğunu belirtti ve Hamas liderlerine, Lübnan ve Gazze üzerinden İsrail vatandaşlarına yöneltilen terörizm ve saldırıların bedelini örgütün üstleneceğine dair net bir mesaj iletmesini istedi.

Cohen, İsrail'in Hamas'ın terör ve şiddeti devam ettirmesine sert bir şekilde karşılık vereceğini ifade etti. Ayrıca Cohen, Orta Doğu ve dünyadaki meslektaşlarıyla yaptığı görüşmelerde İsrail’in Mescid-i Aksa’daki statükoya bağlı olduğunu vurguladı.

Türkiye, İsrail'in son dönemdeki eylemlerini sık sık kınayan ülkelerden biri olmuştu. Türk hükümeti, İsrail'in Filistin halkına yönelik insan hakları ihlallerini sert bir şekilde eleştirmiş ve uluslararası toplumu da tepkilerini göstermeye çağırmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078013/cavusoglu-ve-cohenden-telefonda-karsilikli-sert-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.