Katar, yalnızca İsrail’i sorumlu tuttu

Katar, bölgede artan şiddet dalgasının daha da genişlemesinin tek sorumlusunun İsrail olduğunu açıkladı.
Mevlüt Peker
|
08 Nisan 2023, Cumartesi - 00:13
Katar, yalnızca İsrail’i sorumlu tuttu

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskınlar ve burada yükselen tansiyonun Lübnan ve Gazze'ye sıçraması üzerine açıklama yaptı.

İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye saldırılarını kınanayan Katar Dışişleri Bakanlığı, "Mescid-i Aksa'daki provokatif saldırılar nedeniyle şiddet dalgasının genişlemesi, tansiyanın yükselmesinden sadece İsrail sorumludur." diyerek, taraflara sükuneti koruma, gerilimi tırmandırmama ve itidalli olma çağrısı yaptı.

İsrail'i, uluslararası kanunları açıkça çiğneyen eylemlerini sonlandırmaya zorlamak için acilen harekete geçmesi için uluslararası topluma çağrı yapan Katar Dışişleri Bakanlığı, Katar'ın, "Filistin halkının meşru hakları, Filistin davası ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasını" destekleyen tutumunu bir kez daha vurguladı.

Mescid-i Aksa’da ve Gazze’de ne olmuştu?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara karşı kauçuk kaplı mermi, ses bombası ve coplarla orantısız şekilde güç kullanarak iki gece peş peşe saldırması, işgal altındaki Doğu Kudüs'te tansiyonu yükseltmiş, olayların fitilini ateşlemişti.

İsrail ordusu, Lübnan’dan İsrail’in kuzey bölgelerine yönelik bir dizi roket fırlatıldığı ve İsrail’in kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin çalıştığını açıklamıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı saldırıda 34 roket fırlatıldığı bilgisini vermiş, İsrail ordusu ise akşam vakitlerinde Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 havan mermisi fırlatıldığını duyurmuştu.

Acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamada, saldırılarda bir İsraillinin şarapnel isabet etmesi sonucu hafif yaralandığı, bir İsraillinin de sığınağa kaçışı sırasında yaralandığı bildirilmişti.

İsrail, düzenlenen roket saldırılarının, Lübnan’da konuşlu Hamas unsurlarınca gerçekleştirildiğini belirterek Hamas’ı sorumlu tutmuştu.

İsrail, akşam vakitlerinde Gazze'ye yönelik saldırı başlattığını duyurmuş, İsrail saldırılarına karşılık olarak Gazze'den İsrail tarafına roketler atılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078033/katar-yalnizca-israili-sorumlu-tuttu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.