AK Parti milletvekili listesini YSK'ya ne zaman teslim edecek? Recep Özel'dan açıklama

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, milletvekili aday listelerine ilişkin, "Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Yarın öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil" dedi.
Ecem Çetin
|
08 Nisan 2023, Cumartesi - 16:24
AK Parti milletvekili listesini YSK'ya ne zaman teslim edecek? Recep Özel'dan açıklama

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım sürüyor. 

Seçim çalışmaları hızla devam ederken,  ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri için bugün Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekilişi yapıldı. 

AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, kura çekilişi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"Biz merkezde olan, milletin tamamını temsil eden siyasi kadrolarız"

Kura çekimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı olarak 8. sırada, AK Parti olarak da ittifak içerisinde 2. sıradayız. Tahminime göre oy pusulasının tam ortasında bir yer alırız. Çünkü biz merkezde olan, milletin tamamını temsil eden siyasi kadrolarız. Devletin ve milletin sigortası olan Cumhur İttifakı olarak her şeyin ortasında olmak, merkezde olmak da güzel bir şey. Tabii çekilecek, listesini tamamlayamayacak partiler de olacaktır. Bunun tam sırası, kimin pusulanın neresinde yer alacağı yarın 17.00 itibarıyla milletvekili listelerinin verilmesiyle de belli olacak. Diğer ittifakın içinde de çekilmeler olacak, listeler verilmeyecek. Yarın 17.00'den sonra oy pusulasının şekli tekrar değişecektir diyebilirim."

"Liste hazır, son rötuşlar geliyor"

AK Parti’nin sunacağı milletvekili listesine ilişkin Recep Özel, "Liste hazır, son rötuşlar geliyor. Yarın öğleden sonra 15.30-16.00 civarı veririz, tam net değil" dedi.

"S eçmen oy vermek istediği partiye gider, pusulada bulur ve oyunu verir"

Özel, pusula sıralamasının seçmen nezdindeki etkisine dair, "Psikolojik bir etkisi vardır ama seçmen oy vermek istediği partiye gider, pusulada bulur ve oyunu verir. Vatandaş tercihini hangi partiye kullanacaksa götürür, mührünü oraya vurur" ifadelerine yer verdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2078097/ak-parti-milletvekili-listesini-yskya-ne-zaman-teslim-edecek-recep-ozeldan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.