Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki! ''Bir çivi dahi çakamadı''

İstanbul'da metro açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulaştırma Bakanlığımız asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için bu metro hattını, maalesef, belediye yapmadığı için bakın üç yılı geçti. Bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a evet bir çivi dahi çakamadı. Tabii buna asıl dersi ben inanıyorum ki 2024 seçimlerinde İstanbul verecek" dedi.
Ecem Çetin
|
08 Nisan 2023, Cumartesi - 17:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki! ''Bir çivi dahi çakamadı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattı açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm İstanbul'a selamlarımı gönderiyorum. Uzunluğu 6,2 kilometreyi bulan metronun hayırlı olmasını diliyorum. Metro hattının İstanbul'umuza kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. İstanbul'u yer altından ve yer üstünden demir ağlarla örme vizyonumuzu adım adım hayata geçiriyoruz. Her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum; Biz İstanbul'a ve İstanbullulara aşığız. Böylesine derin muhabbetle bağlı bulunduğumuz İstanbul'u kimse kusura bakmasın birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Fatih'in emaneti olan bu güzel şehri günbegün karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız. Evimiz, yuvamız İstanbul'a karşı sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz."

"Bakanlığımız İBB yapmadığı ve becerip işi devam ettiremediğinden dolayı devraldı"

Ulaştırma Bakanlığımız asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için bu metro hattını, maalesef, belediye yapmadığı için bakın üç yılı geçti. Bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a evet bir çivi dahi çakamadı. Tabii buna asıl dersi ben inanıyorum ki 2024 seçimlerinde İstanbul verecek. Ama şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek. Bu hat devralındığında fiziki ilerleme oranı yüzde 5'ti. Yani kazılmış 100 metrelik tünel ve 4'te biri ancak biten viyadük dışında ortada hiçbir şey yoktu. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ay içinde metro hattını açılışa hazır hale getirdik. Testleri de başarıyla tamamladık. Bugün de sizlerin hizmetine vermenin gururunu yaşıyoruz. Biraz sonra beraber bineceğiz. Metro istasyonlarının tasarımını özgün anlayışla gerçekleştirdik. İstanbul'a sembol mekanlar da kazandırmak istedik. Hastane istasyonunda tüm şehir hastanelerimizi tanıtan özel atrium inşa ettik. Kayaşehir'de ışıklarıyla ahşap görünümü veren görüntüyle yer altında bekleyen yolculara sıcak atmosfer sunduk."

"Bunları da iyi tanımak lazım"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basmasına ilişkin, "Birileri seccadelerin üstüne ayakkabıyla basabilir. Eee ne yapalım. Bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kabe olmayanın artık seccadesi nereye bakar bilemem. " dedi.

"6 Şubat depremlerinin vurduğu 11 ilimizdeki 14 milyon vatandaşımızın da dualarını alacağız. Buradan iddia ile söylüyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye'de böylesine büyük afetin altından kalkabilecek bizim dışımızda hiçbir iktidar ve ittifak olmamıştır. Nasıl at binenin kılıç kuşananınsa imar ve ihya da bizim işimizdir. TOKİ ile yaptığımız 1,2 milyon konut bunun ispatıdır. 6100 km'den alıp 28 bin km ilaveye çıkardığımız bölünmüş yollar bunun ispatıdır. 26'dan 31 ilaveyle 57'ye yükselttiğimiz havalimanları bunun ispatıdır. Sıfırdan ülkemize kazandırdığımız 30 bin 197 yataklı 21 şehir hastanesi bunun ispatıdır. YSS köprüsü, Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Kuzey Marmara, Marmaray, Avrasya Tüneli bunun ispatıdır. 

"Dünyanın diğer ülkelerinde Togg'a rastlayacaksınız"

Erdoğan, şunları söyledi: 

"Milli gururumuz Togg'un da teslimatlarını başlattık. Bay bay Kemal ne diyordu, hani bunun fabrikası... Bay Bay Kemal fabrikası Gemlik'te, uğrarsan görürsün. Bunları kime satacaksınız dedi, yapamazsınız üretemezsiniz diye önümüzü kesmeye çalıştılar. 177 bin talep oldu. Daha bir ayda. Akla ahlaka vicdana sığmayan nice iftira attıkları Togg'u hamdolsun ülkemize kazardık. Türkiye sektörün en iyileriyle mücadele edecek çapta otomobile ve markaya sahip oldu. İnşallah yakında dünyanın diğer ülkelerinde Togg'a rastlayacaksınız. İlham Aliyev'e bir tane gönderdik. Bir tane de Özbekistan'a gönderiyoruz. Daha sırada var... İnşallah diğerlerine de göndereceğiz. 60 yıllık hayalin eseri olan Togg'u Türkiye Yüzyılı'nın simgeleri haline getirdik. Biz devrin otomobilini yaptık."

" İnşallah 14 Mayıs Türkiye ve ülke için ayrı bir bayram olsun"

"Bu yatırımlar İHA, SİHA, Akıncılar... Arka arkaya savunma sanayinde bunlar geliyor mu? Pazartesi günü uçak gemimizi devreye alıyoruz. Silahlı kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Yarın Pendik'te açılışımız var. Birileri laf biz ise iş yaparız. Kendi aralarında her gün yeni bir kriz yaşayan 7'li koalisyon var. 8-9 olabilir. 4 tane yavru hepsi CHP'nin yanında yer aldılar. Biz milletimizle buradayız. Fazla bir şey kalmadı 35 gün. Durmuyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz. Sandıkları patlatmaya var mıyız? Gümbür gümbür iktidara yürümeye var mıyız? Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Şimdiden Kadir Geceniz, bayramınız mübarek olsun. İnşallah 14 Mayıs Türkiye ve ülke için ayrı bir bayram olsun."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078103/cumhurbaskani-erdogandan-ibbye-tepki-bir-civi-dahi-cakamadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.