İmran Kılıç kimdir?

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç kimdir? Türk siyasetçi İmran Kılıç nereli, kaç yaşında ve neden vefat etti?
Suat Mutlu
|
09 Nisan 2023, Pazar - 19:45
İmran Kılıç kimdir?

İmran Kılıç, 1957'de Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Kılıç, lise eğitimini imam-hatip lisesinde tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde tamamlayarak mezun oldu ve yüksek lisans eğitimini de bu üniversitede tamamladı. 

Kariyeri

İmran Kılıç,  Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çeşitli il ve ilçelerde, ilçe ve il müftüsü olarak görev aldı. Kılıç, idarecilik görevlerinin yanı sıra  eğitim öğretim faaliyetlerini de sürdürdü ve birçok yurtdışı görevlerinde bulundu. Ayrıca Kılıç, çeşitli gazete ve kanallarda yazılar yazdı ve yayınlar yaptı. Daha sonra Kılıç, siyasi kariyerine 26. ve 27. dönem Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. İmran Kılıç, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliğinde bulundu. 

Ölümü

İmran Kılıç, korona virüse yakalanarak tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde 64 yaşında  18 Kasım 2021'de vefat etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078195/imran-kilic-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.