Nebati yerine o isim mi gelecek ?

2023 seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmeyen Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın seçimden sonra kabinede ekonomiye dair görev üstlenebileceği öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 09:06
Nebati yerine o isim mi gelecek ?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. 

Parti adaylarında sürpriz isimler yer alırken bazı isimler de liste dışı kaldı. AK Parti'de ise Lütfü Elvan'ın Mersin'den aday gösterileceği iddia edilmişti ancak Elvan aday gösterilmedi.

YSK'ya sunulan isim listesinde kendine yer bulamayan eski bakanla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Ekonominin başına getirilebilir 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın seçimlerden sonra kabine görev üstlenebileceğini öne sürdü.

Selvi, "Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın listelerde yer almaması sakın yanlış yorumlanmasın. Lütfi Elvan seçim beyannamesini hazırlayan ekipte yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda seçim beyannamesinin ekonomiyle ilgili bölümünün sunumunu yaptı. Lütfi Elvan seçimden sonra kabinede ekonomiyle ilgili bir görev üstlenebilir. AK Parti Kürtlere daha güçlü isimlerle mesaj verebilirdi. Diyarbakır’da Galip Ensarioğlu’nun, Van’da Burhan Kayatürk’ün liste başı olması, Savcı Sayan’ın İzmir listesinde yer alması yerinde bir tercih. Ama bir Kürt entelektüeli olan Orhan Miroğlu’nu da görmek isterdim" ifade etti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078230/nebati-yerine-o-isim-mi-gelecek-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.