Chia tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır ?

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenlerin ortak adresi Chia tohumu oluyor. Adaçayı türünün tohumları arasında bulunan ve oldukça popüler olan Chia tohumu, zayıflamak isteyenler nasıl tüketmeli?
Suat Mutlu
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 11:07
Chia tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır ?

Halk arasında yaygınlaşmaya başlayan Chia tohumu Meksika'da yetiştirilen adaçayı  türünün tohumları arasında yer almaktadır. Zayıflamak isteyenlerin uğrak adresi olan tohum, sağlık açısından da epey zengin içeriklere sahip. Ölçülü ve düzenli tüketilmesi halinde kullanıcılarına etkili ve sağlıklı zayıflama sunan tohumun, tüketilmesinde bir çok farklı tarif uygulanabilmekte. Chia tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır? İşte sizler için derlediğimiz bazı tarifler...


Chia Tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır?

Son zamanların zayıflamak için kullanılan doğal yöntemlerin başında gelen Chia tohumu pek çok yaş aralığı tarafından tercih edilmekte. Kolay ve hızlı bir şekilde zayıflamak isteyenlerin başvurduğu tohum çoğu kişi tarafından nasıl tüketilmesi gerektiği bilinmemekte. Bu durumda kişiye faydadan çok zarar vermektedir. Zayıflamak isteyenlerin Chia tohumunu  ölçülü ve doğru kullanım yolları uygulayarak tüketmelidirler.  Besin değerleri oldukça yüksek olan bu tohum, düzenli bir şekilde doğru yöntemlerle doğru miktarda tüketildiği zaman kilo kontrolü sağlamada yardımcı oluyor. Lif açısından oldukça önemli olan bu tohum, uzun saatler boyunca açlık hissettirmediği için zayıflama yöntemlerinde tercih edilmektedir. 

Chia tohumu nasıl kullanılır?

Chia tohumu genellikle tohum halinde veya yoğurt, pirinç, tahıl ve sebzeler üzerine kıyılarak tüketilmektedir. Kendi ağırlığının 10-12 kat fazlası suyu emebilen Chia tohumu, ıslatıldığında jelatinimsi bir doku meydana getirir. Islatılmadan da tüketilebilen tohum ıslatılmış haline oranla kişiye daha az fayda sağlamaktadır. Islatmadığınız takdirde tüketildikten sonra gün içerisinde bol miktarda sıvı tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Nedeni ise tohumun sıvı emiliminin yüksek olmasıdır. Bu yüzden kullanıcılarına daha çok ıslatarak ya da yoğurt ve süt içerisinde dinlendirildikten sonra tüketmeleri daha çok tavsiye edilmektedir. 

Chia tohumlu tarifler

-Chia tohumu çayı

Önceden kaynattığınız 1 fincan kadar suyunuza kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı Chia tohumu ekleyerek dinlendirin. Yaklaşık 10 dakika sonra çayınızı tüketebilirsiniz.  Hamilelerin ve yüksek trigliserit hastalığı bulunan kişilerin tüketmesi kesinlikle uygun değildir, önerilmemektedir. Mutlaka doktor onayı almadan tüketmemelisiniz.

-Chia tohumlu yoğurt

Yaklaşık  4 yemek kaşığı kadar yoğurdun üzerine 1 çorba kaşığı kadar chia tohumu ekleyin iyice karıştırın ve buzdolabında dinlendirin. Dinlenme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine isteğe bağlı kuru meyve- yemiş veya taze meyve ekleyerek tüketebilirsiniz. 

- Chia Tohumlu Puding

3 yemek kaşığı Chia tohumu 1 paket vanilya ve 205 ml sütü bir kapta iyice çırpın. Daha sonrasında kapalı bir kapta yaklaşık 3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Servis öncesinde içerisine isteğe bağlı 1 adet taze meyve ilave ederek tüketebilirsiniz.

- Chia Tohumlu Omlet Tarifi

Chia tohumunuzu ve yarım bardak sütünüzü bir kapta, başka bir kapta ise yumurta ve baharatlarınızı karıştırın. baharat tercihi damak zevkinize göre değişkenlik gösterebilir. Daha sonra yumurtanızın üzerine süt ve Chia tohumu karışımını ekleyin. Oluşan yeni karışımın içerisine 2 yemek kaşığı kaşar rendesi ve isteğinize bağlı taze biber ve maydanoz da ilave ederek karıştırın. Karışımınızı önceden hafif yağ ile ısıttığınız tavada pişirerek tüketebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078262/chia-tohumu-zayiflamak-icin-nasil-kullanilir-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.