ABD'de gizli belge skandalı

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanlığı'nın gizli belgelerinin ifşa olmasının yankıları devam ediyor. Ukrayna'nın sızıntı yüzünden savaş planlarını değiştirdiği öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 13:56
ABD'de gizli belge skandalı

ABD'de tarihin en büyük istihbarat sızıntılarından birisi olan 100 belgelik sızıntı hakkında gelişmeler sürüyor. 

Skandallara bir yenisi daha eklendi, CIA'nın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'yi izlediği iddia edildi. Zelenski'nin attığı her adımı izleyen CIA, telefon görüşmelerini de dinledi.

Stratejide değişiklik 

Ukrayna ordusu tele kulak sızıntısından dolayı savaş planlarını değiştirmek zorunda kaldı. Ukraynalı yetkililer "Böyle bir şeyi zaten tahmin ediyorduk" dedi fakat sızıntı yüzünden "oldukça sinirli olduklarını" dile getirdi.

İsrail'den tepki 

Belgelere göre İsrail istihbaratı MOSSAD, Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı gösterileri destekledi, teşvik etti ve hatta organize etti. İsrail kanadı bu iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi, "Bir devlet kurumu olan MOSSAD'ın ihanet içerisinde olduğuna dair bu iddialar asılsızdır." ifadelerine yer verdi.

Amerikalı olduğu tahmin edilen bir istihbarat subayı, yüz gizli belgenin fotoğrafını çekip bir Discord sunucusunda paylaştı. Mesajlaşma uygulaması Discord ve ABD yetkilileri, bu iddiayı doğruladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078272/abdde-gizli-belge-skandali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.