Millet İttifakı'nın kabinesinde kimler yer alacak?

Gazeteci Fatih Portakal, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Adalet Bakanı Muharrem Erkek, Enerji Bakanı Ahmet Akın'ın olacağını iddia etti.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 09:10
Millet İttifakı'nın kabinesinde kimler yer alacak?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Çanakkale'de gerçekleştirdiği Millet Buluşması'nda " Unutmayın. Balıkesir’in ve Çanakkale’nin birer bakanı olacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına ilişkin Sözcü TV'deki yayında konuşan Fatih Portakal dikkat çeken bir iddiayı ortaya attı.

Portakal, Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda CHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ve Muharrem Erkek’in kabinede yer alacağını söyledi.

"Bakan olacak iki isim açığa çıktı"

Erkek'in Adalet Bakanı, Akın'ın ise Enerji Bakanı olarak düşünüldüğünü öne süren Portakal şu ifadelerini kullandı:

"Önemli bir haber paylaşayım sizlerle. Daha doğrusu bir kulis bilgisi. Millet İttifakı iktidar olursa bakan olacak iki isim açığa çıktı. Eğer Kılıçdaroğlu seçilecek olursa Muharrem Erkek ve Ahmet Akın Bakan olacak. Orada da bu isimlerin tanıtımı yapıldı. Çünkü bu iki isim milletvekili adayı olarak gösterilmedi. İkisi de genel başkan yardımcısı. Bildiğim ve öğrendiğimi kadarıyla da Muharrem Erkek, eğer Kılıçdaroğlu seçilirse Adalet Bakanı olacak. Ahmet Akın için de Enerji Bakanlığı iddia ediliyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078468/millet-ittifakinin-kabinesinde-kimler-yer-alacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.