Erdoğan: İlk köy evlerini bayramda teslim edeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını Ramazan Bayramı'nda gerçekleştireceklerini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 22:19
Erdoğan: İlk köy evlerini bayramda teslim edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye yardıma giden belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve depremzedelerle iftar programında bir araya geldi.

Erdoğan, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında konuştu ve afet bölgesinin büyüklüğü, şiddetli yağmurlar, çetin kış şartları ve 14 milyon nüfusun etkilenmesinin işleri güçleştirdiğini söyledi. Ancak devletin tüm kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin seferber olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, belediyelerin çalışmalarından da bahsetti ve deprem haberini aldıktan sonra AK Parti'ye mensup 807 belediyenin tamamının teyakkuza geçirildiğini, diğer partilere mensup belediyelerden de gayretle çalışanların olduğunu söyledi. Deprem bölgesine gönderilen iş makineleri, arama kurtarma araçları, itfaiye araçları ve personelin yanı sıra özel sektöre ait iş makinelerinin de kiralandığını belirtti. Belediyelerin depremden etkilenen illerle kardeşlik köprüsü kurduğunu ve AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı.

Erdoğan, depremzedelerle dayanışmayı göstermek üzere ramazan etkinliklerini afet bölgesine kaydırdıklarını ve Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Osmaniye'de hayat normale dönene kadar belediyelerin bölgede çalışmalarına devam edeceğini açıkladı. Çevrenin korunmasına büyük önem verdiklerini belirterek, atık yönetimi kooperatifleri vasıtasıyla afetzedelerin üretime katılması ve sosyal hayatlarının denklenmesi hususlarında diğer kuruluşlara örnek olmalarını beklediklerini söyledi.

Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarının Hatay dışındaki illerde bayrama kadar tamamlanacağını, deprem konutlarının inşasında hiç vakit kaybedilmediğini ve deprem bölgesinde 507.000’i konut ve 143.000’i köy evi olmak üzere 650.000 yeni yuva yapılmasının planlandığını, bunlardan 319.000’inin bir sene içinde hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Erdoğan, 85.000’i aşkın konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını, bunlardan 43.000’inin temelinin atıldığını ifade ederek, "İnşallah yarın Malatya'da, depremden sonraki 66 gün içinde 100.000 konutun sözleşmesini yaparak inşa sürecini başlatmış, mayıs sonuna kadar bu sayıyı 319.000’e tamamlamış olacağız. Ramazan Bayramı'nda ise Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireceğiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078562/erdogan-ilk-koy-evlerini-bayramda-teslim-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.