PFDK'dan Ahmet Nur Çebi'ye ceza

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye 28 gün hak mahrumiyeti cezasının uygulanmasına karar verdi.
Mevlüt Peker
|
13 Nisan 2023, Perşembe - 22:46
PFDK'dan Ahmet Nur Çebi'ye ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son dönemlerde yaşanan sportmenlik dışı hareketlerle ilgili olarak kulüplere cezalarını açıkladı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, hakem ve diğer müsabaka görevlilerine yaptığı açıklamalar nedeniyle 28 gün hak mahrumiyeti ve 66 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki'ye de, sportmenlik dışı hareketleriyle, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 250 bin TL, yöneticisinin açıklamaları sebebiyle de 200 bin TL olmak üzere toplamda 450 bin TL para cezası aldı.

Çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle Trabzonspor'a 190 bin, VavaCars Fatih Karagümrük ve MKE Ankaragücü'ne 175'er bin TL para cezası kesildi. Saha olayları nedeniyle Yukatel Kayserispor'a 50 bin, Fraport TAV Antalyaspor'a ise 56 bin TL para cezası uygulandı.

Kulüplere uygulanan cezaların yanı sıra TFF, Trabzonspor ve Fenerbahçeli bazı taraftarların dış saha maçı için, MKE Ankaragücü ve VavaCars Fatih Karagümrüklü bazı taraftarların ise iç saha müsabakaları için passolig kartlarını bloke ettiğini açıkladı.

TFF'nin bu cezaları, son zamanlarda futbol sahalarında yaşanan olumsuzluklara karşı sert bir tavır ortaya koyma amacını taşıyor. Ayrıca, sporcuların ve kulüplerin sportmenliğe ve centilmenliğe önem vermeleri gerektiği vurgulanarak, saha içi ve dışında yapılan her türlü olumsuzluğun ciddi bir şekilde cezalandırılacağı belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078683/pfdkdan-ahmet-nur-cebiye-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.