PFDK'den kulüplere ve başkanlara para cezası!

Trabzonspor'a 920 bin TL, Galatasaray'a 595 bin TL ve Beşiktaş'a 512 bin TL para cezası uygulayan PFDK, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’e, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'a da 400'er bin TL para cezası uyguladı.
Mevlüt Peker
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 18:36
PFDK'den kulüplere ve başkanlara para cezası!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin ve yöneticilerinin cezalarını açıkladı.

TFF tarafından yapılan açıklamaya göre, Trabzonspor'a verilen ceza, Süper Lig'deki Galatasaray maçındaki taraftarlarının olumsuz tezahüratlarından dolayı 520 bin lira ve kulüp resmi internet sitesinde hakem ve görevlilere yönelik açıklamalardan ötürü 400 bin lira olmak üzere toplamda 920 bin lira oldu.

Aynı karşılaşmada Galatasaray'a verilen ceza ise, belgelerin haksız kullanımı nedeniyle 195 bin lira ve kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan hakem ve diğer görevlilere yönelik açıklamaların sonucunda 400 bin lira olarak belirlendi, toplamda 595 bin lira.

PFDK, Pendikspor ile oynanan maçta Beşiktaş'a taraftarların saha olayları nedeniyle 112 bin lira ve kulüp resmi sosyal medya hesaplarındaki açıklamalardan dolayı 400 bin lira, toplamda 512 bin lira ceza verdi.

Kurul ayrıca Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve İkinci Başkanı Engin Baltacı'ya da hakem ve görevlilere yönelik açıklamalardan ötürü 400'er bin lira para cezası uyguladı.

Corendon Alanyaspor oyuncusu Oğuz Aydın'a 2 maç men cezası verilirken, Galatasaray Kulübü görevlisi Mustafa Erhan Kaplan'a 2 ay hak mahrumiyeti cezası verildi. TÜMOSAN Konyaspor, Yılport Samsunspor, Fenerbahçe ve Gaziantep FK ise sırasıyla 168 bin, 60 bin, 60 bin ve 27 bin lira para cezasına çarptırıldı.

PFDK, Fenerbahçe'yi Gaziantep FK ile oynadığı maçta Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı'na aykırı davrandığı için ihtar cezasıyla cezalandırdı.

Aynı müsabakada Sportif Ekipman Talimatı'na aykırılıktan dolayı Fenerbahçe'ye oy birliğiyle ihtar cezası verildi.

Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya'ya ise Galatasaray-Trabzonspor maçındaki belge haksız kullanımı nedeniyle 2 ay hak mahrumiyeti ve 39 bin lira para cezası verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095956/pfdkden-kuluplere-ve-baskanlara-para-cezasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.