Akar ile Varank arasında 'komplo' diyaloğu

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE'nin uzay yolculuğu fırlatmaya 27 saniye kala hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Uydunun İkinci kez ertelenmesi üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank arasında 'komplo' diyaloğu dikkat çekti.
Onur Çetinkaya
|
14 Nisan 2023, Cuma - 13:59
Akar ile Varank arasında 'komplo' diyaloğu

MECE Proje Yöneticisi Emir Serdar Aras ve ekibi, Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nde uydunun fırlatma sürecini koordine ederken eş zamanlı olarak Türkiye'de TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nün Yer Takip İstasyonu'nda program gerçekleştirildi.

İMECE'nin Türkiye saati ile 09.48’de Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatılması için Türkiye yeniden ekranlara kilitlendi.

İMECE uydusunu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firması, fırlatma operasyonuna 27 saniye kala hava koşulları nedeniyle operasyonun ertelendiğinin bilgisini verdi.

"Komplo olabilir mi"

Hayal kırıklığı sonrası Hulusi Akar, Varank'a; "Burada komplo olabilir mi?" diye sordu. Varank ise  böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Akar ve Varank arasında 'komplo' diyaloğu açık unutulan mikrofondan duyuldu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078757/akar-ile-varank-arasinda-komplo-diyalogu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.