ABB, yaraları sarmaya devam ediyor!

Depremler sonrası desteklerini sürdüren ABB, Battal Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine de Konteyner Tipi Küçük Ölçekli İçme Suyu Arıtma Tesisi kurdu.
Ecem Çetin
|
16 Nisan 2023, Pazar - 10:02
ABB, yaraları sarmaya devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından tüm imkanlarını seferber eden  Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bölgeye desteklerini sürdürüyor.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından gelen talep üzerine harekete geçti ve Ankara’da hazırladığı Konteyner Tipi Küçük Ölçekli İçme Suyu Arıtma Tesisini Malatya’ya götürdü. 

Malatya’da içme suyu sıkıntısının yaşandığı Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinin bahçesine Mobil İçme Suyu Arıtma Tesisi  kuran ASKİ, aynı ildeki Battal Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için de çalışma başlattı.

Günlük 400 ton kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin kurulum işlemlerini tamamlanırken tesis, ameliyathaneler başta olmak üzere hastanenin tamamının su ihtiyacını karşılayacak.

"Bu dayanışma hiç bitmeyecek, yaralarımızı birlikte saracağız"

ASKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmayı sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bu dayanışma hiç bitmeyecek, yaralarımızı birlikte saracağız. ASKİ ekiplerimiz Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ardından şimdi de Malatya Battal Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Konteyner Tipi Küçük Ölçekli İçme Suyu Arıtma Tesisi kurdu” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078935/abb-yaralari-sarmaya-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.